8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Tedaviyi niçin reddettiler?

Gümüşhane’de bir köyde yaşayan Kadriye ve Canfer Baydar ama kardeşler, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde bulunan bireysel bakım hizmeti kapsamında tedavi edilmeyi kabul etmediler. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Baydar kardeşlerin ikna edilerek tedavi edileceklerini söyledi.

Bir süre önce Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Harmancık köyünde incelemelerde bulunan Vali Enver Salihoğlu, köye bağlı Gelinkaya mahallesinde birlikte yaşayan Kadriye ve Canfer Baydar kardeşleri de ziyaret ederek ama kardeşlerin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde bulunan bireysel bakım hizmeti kapsamına alınacaklarını anımsattı.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu’nun talimatı ile ambulans ile birlikte 112 acil serviste görevli Dr. İhsan Kısaarslan, Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Ufuk Yazıcı, ATT Elif Atalay ile birlikte köye giden sağlık ekibinin, Baydar kardeşleri ambulansla devlet hastanesine götürmek istemesi Baydar’lar tarafından ilginç bir mazeretle geri çevrildi. Baydar kardeşler “İşimiz var, biz şimdi hastaneye gidemeyiz. Hem bize haber de vermediniz. Hazırlığımız yok. Şimdiye kadar neredeydiniz? Nedir biriniz geliyorsunuz kaymakamım, diğeriniz geliyorsunuz Valiyim, şimdide siz ben doktorum diyorsunuz. 20 yıldır neredeydiniz?” diyerek hastaneye gitmeyi kabul etmediler. Baydar kardeşleri ikamet ettikleri evde muayene eden Dr. İhsan Kısaarslan, ama kardeşleri hastaneye götürmeye ikna edemeyince ekiple birlikte geri dönmek zorunda kaldı.

Baydar kardeşlerle ilgili olarak yetkililerden bilgi aldığını söyleyen Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, “İki vatandaşımız köylerinde mucizevi bir yaşam sürüyorlar. ‘İşimiz var’ şimdi gelemeyiz diyerek ekibimizi geri çevirdiler. Onların işlerine ne kadar sahip olduklarını görmek bizleri ayrıca duygulandırdı. Ancak, kendileri bir ay sonra Torul ilçe merkezine bağlı Köprübaşı mahallesine inecekler. Kaymakamlığımız bu kardeşler için mahallede bir ev yaptırdı. Biz de tedavilerini köyden ilçe merkezine inecekleri zamana ertelettik. Kardeşleri tedavi için ikna edeceğiz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 18:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?