7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Teknik Direktör Kaya istifa etti

TFF 3. Lig 4. Grup'ta mücadele eden Gümüşhanespor'un teknik direktörü Mehmet Kaya, son haftalarda alınan başarısız sonuçların ardından görevinden istifa etti. 

Dün oynanan Sürmenespor maçındaki 2-1'lik mağlubiyetin ardından kulüp binasında gazetecilere istifasını açıklayan Teknik Direktör Mehmet Kaya, sezon başında mutlak şampiyonluk ve ikinci lige yükselme parolası ile yola çıktıklarını fakat geride kalan 14 haftanın 12 haftasını lider olarak tamamlamış bir takımın kendi sahasında puan kaybetmesinin kendisini fazlasıyla üzdüğünü söyledi.

Ligden çıkamamanın gururuna ve onuruna dokunduğunu söyleyen Kaya, "Gümüşhanespor'la sezon başında transfer konusunu konuşulurken, yüzde yüz şampiyonluk ve yüzde yüz ikinci lige çıkma doğrultusunda olursa gelirim demiştim. Sağolsunlar yönetim kurulundaki arkadaşlarımız istediğimiz transferleri yaptılar. Fakat 14 haftanın 12 haftasında lider olmamıza rağmen, içerdeki puan kayıpları bizi ziyadesiyle üzdü. Bu ligden çıkamamak şahsen benim gururuma ve onuruma dokunuyor. Sağlığım bozuldu. Dolayısıyla arkadaşların böyle bir temayülü olmadan biz onların işlerini kolaylaştırmak adına, belki değişikliğin Gümüşhanespor'a
ve Gümüşhane'ye daha faydalı olacağını varsayarak izin istedim. Sağolsun onlar da anlayışla karşıladılar. Yönetim kurulu ile birlikte burada noktalamaya karar verdik" dedi.

Yapılan çalışmalara rağmen son haftalardaki kötü gidişatı durduramadıklarını dile getiren Kaya, bu durumda futbolcu kadrosunun değiştirilme ihtimali olmaması nedeniyle en kısa yolun teknik kadronun değişmesi olduğuna vurgu yaptı. Kulüp Asbaşkanı Rıza Karamanlı ise yönetim kurulu olarak sezona şampiyonluk parolası ile girdiklerini, bütün transferleri yapmaya çalıştıklarını ve ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Karamanlı, "Hocamızın belirttiği sebeplerden dolayı hocamızın verdiği karara özellikle sağlık açısından kendisini daha iyi toplaması açısından kendi verdiği karara saygı gösteriyoruz. Yönetim kurulu olarak da istifasını kabul ediyoruz. Bundan sonraki yaşamında kendilerine başarılar diliyorum. Mehmet hoca gitmesi ile
bizi bırakmış değil. Yine bizimle beraber, kendisi ile karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunacağız. Çünkü kendisi bu takımı bu zamana kadar Mehmet hoca çalıştırdı. Puanları Mehmet hocanın kendi başında olduğu ekiple beraber aldılar. İşin bu hale gelmesini bizde istemiyorduk. Kaybettiğimiz puanlar nedeniyle yükselme grubu şansımızı bir hayli zayıflattık. Bundan sonra kalan 2 maçımızı da kazanıp, rakiplerin puan kaybetmesini bekleyip yükselme grubuna kalmak istiyoruz. Tek hedefimiz bu. Yarından itibaren takımımız tekrar çalışmalara başlayacak. Mehmet hocaya bundan sonraki yaşamında yönetim kurulumuz adına başarılar diliyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 17:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?