7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Telekom'dan internet evi

Gümüşhane İl Telekom Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından ortaklaşa kurulan internet evi Aydın Doğan Kapalı Spor Salonunda hizmete açıldı.

İnternet Evi’nin açılışı nedeniyle yapılan törende bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu “İnternet’in hayatımıza girmesi ve teknolojinin geliştiği günümüzde internet’le bilgiye ne kadar çabuk ulaşımın olduğu hepimizin malumu. İnternet’in bizlere sağladığı faydaların yanında ne yazık ki bazı zararları da var. Bu nedenle bu çalışmaları gençlere doğru maksatla ulaştırmak mecburiyetindeyiz.

Son yıllarda toplumun bazı kesimlerinde ortaya çıkan yakınmaları önlemek için bildiğiniz gibi internet erişimi hakkında bazı yasal uygulamalar çıkarıldı ve yürürlüğe de girmiş bulunuyor. Sadece gençlerin eğitime katkı sağlamak, onları iyi yönlere çekebilmek için Telekom’un başlattığı değerli proje çeşitli illerde olduğu gibi ilimizde de desteklenerek hizmete girmiştir. İnşallah bu hizmet gençlerimize yararlı olur. Bu konuda ailelerinde gönlü rahat olmalıdır. Çünkü burası bir gençlik merkezidir. Gençlerin bedensel ve ruhsal gelişimleri için oluşturulmuş bir merkez olduğu için beraberce güzel işler yapılabilir.” dedi

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Çoşkun Çildoğan ise konuşmasında Gençlik Merkezi’nin Gümüşhane’de bulunan yatılı okulların kapalı spor salonuna çok yakın olması nedeniyle eğitim gören öğrencilerin internet hizmetinden daha iyi yararlanması amacıyla İl Telekom müdürlüğüyle görüşerek böyle bir uygulamayı başlattıklarını söyledi.

Törende konuşan Türk Telekom Gümüşhane İl Müdürü Altan Atan yaptığı açıklamada;“İnternet Evi projesi Ulaştırma bakanlığımızın önemle üzerinde durduğu bir projedir.

Bu projeyi misyon olarak diğer internet kafelerden ayırıyoruz. Bu kapsamda bizler il ve ilçelerimizde kurabileceğimiz internet evleri için uygun yerler aradık. Öncelikle Torul ilçemizde kurduk. Gümüşhane ilinde ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bize bu imkanı sağlayınca bu projenin uygulanması için işe dört elle sarıldık. Türk Telekom’un bu proje için ayırdığı miktar 20 milyon YTL’dir.” diye konuştu.

Törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Milli Eğitim Müdürü AydınYalçın, Türk Telekom Müdürü Altan Atan, Gençlik ve Spor il Müdürü Çoşkun Çildoğan ve kamu kurum müdürleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 17:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?