7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Tescilli eserlere yardım ödeneği

Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdür Vekili Temel Yalçın, tescilli eserlere ayni ve nakdi şekilde yardım ödeneği verileceğini söyledi.

Müdür Vekili Yalçın konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan korunması gerekli tescilli kültür ve tabiat varlıklarımızın restorasyon bakım ve onarımı için Bakanlığımızca, proje hazırlanması ve uygulanmasında parasal yardımın yanında nakdi ve ayni yardım da yapılmaktadır. Geçmişteki yaşamın değişik yönlerini ortaya koyan, insanların yaşayışını, inanışını, düşüncelerini bize aktaran, geçmişle günümüzün buluşmasına şahitlik eden ve kültürel değerlerimizden olan, bu tarihi mekanların restore ettirilerek ömrünü uzatmak, gelecek kuşaklara sağlıklı bir biçimde aktarmak vatandaşlık görevlerimizden biri olduğu kadar, Gümüşhane’nin kültür mirası için de bir o kadar önemlidir.

Bu nedenle mülkiyetinde tescilli kültür varlıkları bulunan gerçek ve tüzel kişiler restorasyon, bakım ve onarım için yardım başvurularını İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yapacaklardır. Müdürlüğümüzde, başvuru dosyasının ilk değerlendirmesi ve incelemesi yapıldıktan sonra Bakanlığımızda oluşturulan “Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Onarımına Yardım Komisyonu’na” gönderilecek, Bakanlığımız da, 2008 yılında yapılacak olan Komisyon toplantısında değerlendirmek üzere vatandaşlarımız tarafından yapılacak olan yardım başvurularının, 10.01.2008 tarihine kadar Müdürlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir.”

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 12:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?