7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Tezgahlarda palamut bolluğu

Balık sezonunun açılması ile birlikte Karadeniz'de, balık tekneleri dolup taşarken, bu bolluğun yansıması olarak Gümüşhane'de ki balıkçı tezgahları da palamut ile şenlendi.

Vatandaşlar, tanesi 5 liradan satılan palamuta yoğun ilgi gösterirken, balıkçılar da bu ilgiden oldukça memnun olduklarını ifade etti.

On yıldır Gümüşhane'de balıkçılık yaptığını belirten Özkan Çelik, palamut fiyatlarının normal bir seviyede olduğunu söyledi. Çelik, 5 lira olarak satılan bir palamutun yaklaşık 700-800 gram arasında değiştiğini kaydetti. Gümüşhane'de günlük olarak yaklaşık 700 adet palamutun satıldığını ifade eden Çelik, Salı günleri bu sayının bin adet olduğunu söyledi.

Gümüşhanelinin günlük taze balık tükettiğini belirten Çelik, "Her sabah saat beşte Trabzon Balık Halinden balığımızı alıyor, müşteriye taze taze ulaştırıyoruz. Vatandaşlarda tükettiği balıktan, bizlerde satışlardan memnun kalıyoruz" diye konuştu.

Palamut balığının daha çok "ekşili" ve "ızgara" şeklinde tüketildiğini ifade eden Çelik, "Palamut yağlı bir balık olarak bilinir ancak balık bu mevsimde daha yağ depolamamıştır. Yağlı palamut için deniz suyunun biraz daha soğuması gerekiyor. Yeni yeni, balığı temizlerken bıçaklarımıza balık yağı bulaşıyor. Mangallar için birkaç gün daha beklemek gerekiyor." dedi

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2012 Salı 18:43:52
Güncelleme :9 Ekim 2012 Salı 18:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?