7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Tıbbı atıklar konusunda eğitim semineri

Gümüşhane İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce “Sağlık Kuruluşlarında Tıbbi Atıkların Yönetimi ve Eğitimi Programı” konulu bir eğitim semineri düzenledi.


İl Çevre ve Orman Müdürlüğünde düzenlenen eğitim seminerine Aile Hekimliği Uygulaması kapsamında görev alan başta Gümüşhane olmak üzere, Torul, Kürtün, Şiran, Köse ve Kelkit’ten doktor, hemşire, ebe ve hizmetliler katıldı. Eğitim seminerinde Çevre Mühendisi Erkan Okumuş ve Maden Mühendisi Cemil Köksal, seminere katılanlara, Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde atık yönetimi, tıbbi atıklar konusunda genel bilgiler, tıbbi atıklarla ilgili genel mevzuat, sağlık kuruluşlarında tıbbi atık yönetimi ve belediyelerde tıbbi atık yönetimi konuları anlatıldı.


Eğitim seminerinde Çevre Mühendisi Erkan Okumuş, “Sağlık Kuruluşlarında Tıbbi Atıkların Yönetimi ve Eğitimi Programı” mevzuat ve teknik bilgiler hakkında bilgi verirken, Maden Mühendisi Cemil Köksal ise Sağlık Kuruluşlarındaki genel uygulamalar hakkında bilgi verdi.


Maden Mühendisi Köksal, seminere katılanlara verdiği bilgilerde, tıbbi atıkların düzenli olarak atılması, Tıbbi atıkların toplanması, tıbbi atıkların kayıt tutma ve depolanması, tıbbi atıkların temizliği hakkında da detaylı bilgi verdi.
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, eğitim semineri sonrası katılımcıları sınava tabi tutarak, sertifika almaya hak kazananlara, sertifika verileceğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 00:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?