6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Tören alanına kar temizliği

Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince yaklaşan kurtuluş bayramı öncesi tören alanının temizliği yapılmaya başlandı.

Belediye Temizlik İşleri Şefi İsa Şanlıtürk “Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılı kutlamalarının başlama yeri olan tören alanının temizliğini yaparak törenlere hazır hale getirmek istiyoruz. Bu nedenle mahalle temizlik ekipleri olarak bu alanın temizliğine öncelik verdik. On gün önceden kutlamalara hazır olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kar mücadelesi için ekip ve ekipman yönünden hazırlıklı olduklarını söyleyen İsa Şanlıtürk “Öncelik olarak yayalarımızın gidecekleri kaldırımları temizledik. Geçtiğimiz yıl satın aldığımız kar temizleme makinesi bu çalışmalarda işimizi oldukça kolaylaştırmaktadır. Kaldırım temizliği bittikten sonra ekibimizle ve araçlarımızla merdiven ve diğer alanların temizliğine başladık. Ama öncelik olarak valilik binasının önü ve tören alanın temizlenmesidir.” dedi.

500 KAMYON KAR TAŞINDI
Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri, Fen İşleri, Park ve Bahçeler ekipleri ile İşletme Müdürlüğü ekiplerinin şehir merkezinde sürdürdüğü kar temizleme çalışmalarını tamamlandı. Kar mücadelesinden sorumlu Fen İşleri Şefi Uğur Şahin, Şehir merkezinde alınmamış kar bırakmadıklarını ifade etti.

Belediyenin bütün imkanlarını kullanarak kapalı yol bırakmamak için çaba sarf ettiklerini belirten Uğur Şahin;“ Belediyeye ait 4 adet iş makinesi ve 4 adet kamyon ile bir hafta boyunca yoğun bir çalışma içerisinde bulunduk. Ana caddeler ve sokaklardaki biriken karlar kepçelerle kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşınmıştır. Yaklaşık olarak 500 kamyon kar şehir merkezinden toplanmıştır. Şu anda şehir merkezinde kapalı yol kalmadı diyebilirim.” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 15:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?