6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Torul Budak Köyü dernekleşti

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Budak köyünde Eğitim Kültür ve Sanat Derneği kuruldu.

Merkezi Torul’da bulunan derneğin genel kurul toplantısında dernek başkanlığı seçimleri yapıldı. Budak Köyü Eğitim Kültür Ve Sanat Derneği başkanlığına Hamit Zengin seçildi. Yönetim kuruluna Ali Zengin, Ali Sait Mutaf, İsmet Yıldız ve Helim Tonyalı seçilirken, denetim kuruluna ise Hasan Zengin, Halil Mutaf ve Yaşar Pekin getirildi.

Genel kurul sonunda teşekkür konuşması yapan dernek başkanı Hamit Zengin, derneğin amacına uygun köyün kalkınması ile ilgili her türlü çalışmaların yapılacağını söyledi.

Yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Zengin, şu çalışmaları yapmak istediklerini söyledi: “Özel ve tüzel kurumların terfikleriyle köy halkın kalkınmasına destek sağlayacak her türlü projeleri organize ederek kalkınmaya destek sağlanacak. Sosyal ve kültürel faaliyet çalışmalar yapılacak. Doğal kaynaklardan yararlanarak turizmin geliştirilmesi için çalışmalara destek olunacak. Halkın tarımsal ve diğer olanlarda eğitilmesine ve geliştirilmesine destek olunacak. Köy dışında yaşayan köy halkının her türlü kültürel ve sosyal alandaki çalışmalarına önderlik yapılacak.”

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 11:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?