8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Torul YİBO'da deprem güçlendirilmesi

Deprem güçlendirilmesi tamamlanan Torul Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda, Kaymakam Çetin Oktay Kaldırım ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Enver Salihoğlu, “Pansiyonlarda ranza sistemini çağdışı buluyorum” dedi. 

Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alarak yapılan deprem güçlendirme çalışmalarını yerinde gören Vali Salihoğlu, YİBO’ da çalışmaların tamamlandığını, okulun ikinci yarıda hizmete açılarak merkez Bağlarbaşı Mahallesi YİBO’ da öğrenim gören 290 öğrencinin kendi okuluna döneceğini ifade etti. 

Salihoğlu, ufak tefek eksiklerin de bitirilmek üzere olduğunu belirterek şöyle konuştu: 

“Bence asıl sorun ranza sistemi. Ben bu ranza sistemini çağdışı buluyorum. Hiç insani bulmuyorum. Ranza sisteminden yavaş yavaş karyola sistemine geçmemiz lazım. Bir koğuşta 9-10 öğrenci. Bu ne kadar sağlıklı olabilir? Tabi bu sadece bu günün sorunu değil. Eskiden beri böyle yüksek kapasite ile koğuşlara kat kat ranzalar konulmuş. Hiç sağlıklı değil. Bir anda karyolanın parasını bulduk, karyola sistemine dönüştürsek de binalar yetmez bu sefer. Bu konuda kademeli olarak program yapmak zorundayız. Kademeli geçişi sağlamalıyız. Artık çocuklarımızın karyolalarda yatmalarını istiyoruz. Küçük kapasiteli pansiyonlu okullarımızda bu yıl karyola sistemine geçişi başlatacağız. Şu anda kapasitesi yüksek pansiyonlarımızda başlatırsak öğrencilerimiz açıkta kalabilir. Ancak, az kapasiteli pansiyonlardan bu yıl bu çalışmayı başlatacağız. Öğrencilerimizin sağlığını düşünüyorsak karyolalı sisteme geçmeye mecburuz”
iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 12:28:50
Güncelleme :8 Şubat 2007 Perşembe 12:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
safiye keleş IP: 85.105.153.xxx Tarih : 9.02.2007 16:03:52
MERHABALAR; BEN YİBO NUN İLK MEZUNLARINDAYIM O RANZALARDA 3 YILIMI GEÇİRDİM.AMA HİÇ BİR RAHATSIZLIK DUYMADIM.BELKİDE ORDA YAŞADIKLARIMIN TECRÜBESİ İLE BU GÜNLERE GELDİM.216 NOLU ODADA 3 YILIM GEÇTİ.BENİM ZAMANIMDA ÖĞRETMENLERİ İLE ÇALIŞANLARI İLE MÜKEMMEL BİR OKULDU.İNANIYORUMKİ ŞİMDİDE ÖYLEDİR.TÜM ÖĞRENCİ ARKADAŞLARA BAŞARILAR DİLİYORUM VE O OKULUN KIYMETİNİ BİLSİNLER...