5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Torul'da kene vakası

zehra şahinözGümüşhane'nin Torul İlçesi Çamlıca Mahallesi'nde bir hafta önce kenenin ısırdığı Zehra Şahinöz (69), rahatsızlanması üzerine Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde tedavi altına alındı. Son kene ısırma vakasıyla birlikte kene ısırma sayısının 16'ya çıktığı belirtildi. 

Edinilen bilgiye göre, bir hafta önce Gümüşhane'nin Torul İlçesi Çamlıca Mahallesi'nde tarlasında ot biçen Zehra Şahinöz, vücudunda bulduğu keneyi çıkarması üzerine dün akşam saatlerinde rahatsızlandı. Mide bulantısı, baş ağrısı ve halsizlik gibi şikayetlerle Gümüşhane Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaşlı kadın, kene ısırması teşhisiyle KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. 

Zehra Şahinöz ile birlikte kene ısırma vakasının 16'ya çıktığını söyleyen Gümüşhane İl Sağlık Müdür Dr. Ömer Yıldız, 16 vakadan bir kişinin öldüğünü, 3 hastanın sağlığına kavuştuğunu, 11 hastanın da tedavisinin sürdüğünü söyledi. Müdür Dr. Ömer Yıldız, kene ısırması karşısında vatandaşların en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını istedi.
.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 18:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?