6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Tur güzergahları güncellendi

Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanarak geçtiğimiz yıl basımı gerçekleştirilen Gümüşhane’nin Tarihi-Doğal Haritası ve Tur Güzergahları haritası güncellenerek yeniden basıldı.


Yeni haritada turizm merkezleri, yol güzergahları, tarihi ve turistik değerlere ulaşım, yeme-içme, konaklama gibi bilgileri güncellenirken ayrıca tarihi ve doğal tur güzergahları da belirlendi.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Temel Yalçın, yeni hazırlanan haritada yeni tur güzergahlarının belirlendiğin, bazı güzergahların köylere kadar uzandığını belirterek, “İlimizde bilinen ve marka olan kültürel mekanlarımızın ve doğal güzelliklerimizin dışında Gümüşhane turizm’ini genişletmek, çeşitlendirmek ve il geneline yaymak için diğer (Kilise,Cami, Köprü, Çeşme vb.) tescilli olan ve ulaşımı bulunan tarihi ve doğal değerlerimizi de gezilere açmak ve tanıtmak için Tur Gezi Güzergahlarına aldık. Tur Gezi Güzergahlarını Köylere kadar çıkardık. Özellikle kuzeyde bulunan “Kadırga Yaylası, Zigana Turizm Merkezi, Cami Boğazı Yaylası, Çakırgöl Turizm Merkezi, Taşköprü Yaylası ve Santa Yerleşimini de” Tur Gezi Güzergahlarına aldık. Sayın, Valimizin tavsiyeleriyle ilk defa yapılan bu çalışmayla ilimizde bir eksikliğin daha giderildiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Basılan haritaların Kültür ve Turizm Bakanlığı birimlerine, Seyahat Acentelerine, diğer illere, Danışma Müdürlüklerine, İşletme belgeli otellere ve yurt dışı temsilciliklerine dağıtımının gerçekleştirildiğini ifade eden Yalçın, geçen ay yaptırılan tanıtım ve yön levhaları ile birlikte Gümüşhane turizminde değişimin ve atılım hamlesinin gerçekleştiği bu dönemde kamuoyunu turizm konusunda bilinçli olmaya davet etti.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sebahattin ÇAKMAK IP: 85.104.118.xxx Tarih : 5.11.2008 16:40:25

Yerinde yapılan tüm çalişmaları takdir ediyoruz.Turistlik amaçlı yazılan yerlerin isimlerinde bir eksiklik görüyoruz.Vakıflar tarafından onarılan ayasofya camii.Lütfen yaptırmiş olduğunuz levhalara kabaköyüde eklerseniz memnun oluruz.