6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Turizmciler Gümüşhane'de

Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliği tarafından hazırlanan ve AB tarafından finanse edilen ‘Mavi ve Yeşilin Kültür Dokuduğu Bir Kent: Gümüşhane’ projesi kapsamında tur operatörü ve seyahat acentesi sahibinden oluşan 20 kişilik ekip Gümüşhane’nin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.


Kültür ve Turizm Müdür Vekili Temel Yalçın, Proje koordinatörü Dursun Ali Emir’in de eşlik ettiği gezilerde Karaca mağarası, Süleymaniye mahallesi, krom vadisi, imera manastırı, limni gölü, örümcek ormanları, kov kalesi gibi Gümüşhane’nin tarihi ve turistik mekanları gezildi.


Üç gün boyunca devam eden gezilerin ardından bir açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Temel Yalçın, müdürlük olarak kendilerinin de paydaşı ve destekleyicisi oldukları proje faaliyetleri çerçevesinde Trabzon, Kıbrıs, Mersin, İzmir, Bursa ve Samsun gibi illerden gelen 20 kişilik ekiple birlikte üç gün boyunca şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdiklerini belirterek, daha önce Kültür Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Gümüşhane’yi Tanıma ve Tanıtma Projesi”nin ardından bu projenin de çok isabetli olduğunu söyledi.


Yalçın açıklamasında bu yılki turizm sezonunda Gümüşhane’de geçmiş yıllara göre turist sayısı ve turizm gelirleri yönünden artış beklediklerini belirterek, hedeflerinin yerli turist sayısında yüzde 25, yabancı turist sayısında ise yüzde 300 arttırmak istediklerini söyledi.


“Mavi ve Yeşilin Kültür Dokuduğu Bir Kent: Gümüşhane” projesi kapsamında müdürlük olarak ildeki 36 ilköğretim okulunda turizm eğitimi verdiklerini ve Gümüşhane’nin kültür envanterini de çıkardıklarını sözlerine ekledi.


Turizmde eğitimin ve yatırımın önemli olduğu kadar tanıtımında çok önemli olduğuna vurgulayan Yalçın, Gümüşhane’de son yıllara kadar yapılan tanıtımlarda gezilmeyen, görülmeyen ve tanıtılmayan değerlere şiirler yazmak ve methiyeler dizmenin ötesine geçilemediğini iddia etti.


Gümüşhane’yi sevmenin çalışmakla, emekle ve projeyle olacağını belirten Yalçın, kat edilecek yolun uzun olduğunu söyleyerek, Gümüşhane’nin turizm sektöründe hak ettiği yere gelmesinin; kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının koordineli ve birlikte hareket etmesi ve turizm konusunda halkın bilinçli olmasıyla mümkün olacağını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 16:43:30
Güncelleme :28 Nisan 2008 Pazartesi 16:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?