6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Turizmde çıta yükseldi

Gümüşhane’ye 2008 yılı ilk 6 aylık dönemde bir önceki yıla göre yerli turist sayısında yüzde 29, yabancı turist sayısında ise yüzde 365’lik bir artışın olduğu bildirildi.


Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Temel Yalçın yaptığı açıklamada, 2007 yılında yapılan tanıtım faaliyetleri ve projelerin etkisiyle, ayrıca seyahat acenteleri ve tur operatörleri ile oluşturulan gezi programlarının bu artışta önemli rol aldığı söyledi. Yaşanan artışın yeterli olmadığını ifade eden Yalçın, bu anlamda ildeki turizm bilincini geliştirmek için liselerde yapılan turizm eğitimi seminerlerinin devam edeceğini, bu yılki planlamalarında meslek kuruluşlarına da bu eğitim seminerlerini vermek istediklerini belirtti.


Gümüşhane’nin turizm alanında gelişim ve değişimi yakalaması için turizm eğitiminin, turizm yatırımlarının ve tanıtımın şart olduğunu söyleyen Yalçın, açıklamasına şöyle devam etti: “Turist istatistiklerinin de ortaya koyduğu gibi şehrimiz turizm anlamında ve turist sayısında bir ivme yakalamıştır. Bunun ileriki yıllarda istikrarlı bir şekilde artarak devam edeceğine inanıyoruz.Turist sektöründeki artış, turizm sektörünün yanında diğer bütün sektörleri de olumlu yönde etkilemektedir. Bu bağlamda Gümüşhane’ye 2008 yılının ilk altı ayında 26 bin 446 yerli, bin 180 yabancı turist gelmiştir.”


Önümüzdeki yıl Gümüşhane’yi 100 bin yerli turist, 5 bin yabancı turistin ziyaret etmesini hedeflediklerini dile getiren Yalçın, ildeki nitelikli yatak kapasitesinin arttırılması gerektiğini vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 12:56:11
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 09:13:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?