25
Nisan
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Turizme bir proje daha

Gümüşhane Belediyesi tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına (Doka) sunulan 'Gümüşhane Yol Üstü Turizm Yerleşkesi" isimli proje ajans tarafından kabul edildi. Toplam 642 bin 600 lira bedelli projenin 303 bin 471 lirası ajans tarafından karşılanacak.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı, proje ile Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Belediye'ye ait Sema Doğan Kültür Kompleksi yanına aynı mimariyle yeni bölümler yapılarak Gümüşhane turizmine sunulacağını söyledi.

Belediye olarak rutin çalışmaların yanısıra Gümüşhane'nin her yönden gelişebilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerinin dile getiren Başkan Canlı, şehrin turistik alt yapısına katkı yapacak olan ve Doka tarafından kabul edilen bu projeye büyük önem verdiklerini söyledi.

Daha önce düzenlemesi yapılan Sema Doğan Kültür Kompleksine yapılacak eklentiler ile tesisin daha da büyüyeceğini kaydeden Başkan Canlı, "Gayemiz, İlimizde turizm altyapısını ve alternatif turizm modellerini, bölgemizin kendine has kültürel öğeleriyle harmanlayarak daha ileri bir noktaya taşımaktır. Bu nedenle belediyemize ait Sema Doğan Parkı Yerleşkesinin alt yapısını geliştirerek bölgenin kültür ve turizm potansiyelini harekete geçirip, bölgedeki ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlamak için proje hazırladık. Bilindiği gibi Sema Doğan Kültür Kompleksi, ahşap mimari ile yapılmış ve içerisinde 200 kişilik restoran, kültür salonu, cep sineması, amfi tiyatro, resim atölyeleri, sergi salonları, çocuk parkları, yürüyüş yolları ve açık havada piknik alanları bulunan bir tesistir. Gümüşhane yol üstü turizm yerleşkesi isimli proje ile tamamen ahşap mimaride 15 adet bungalov, yol üstü yöresel ürün satış mağazası, ahşap köprü inşa edilecek. Belediye olarak bundan sonra da projeler oluşturup şehrin gelişmesine katkı koymaya devam edeceğiz." dedi.  

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2013 Salı 18:13:46
Güncelleme :25 Haziran 2013 Salı 18:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?