6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Türk Telekom'dan harita

Gümüşhane Türk Telekom Müdürlüğü’nce Gümüşhane il haritası hazırlattırıldı.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Telekom İl Müdürü Altan Atan, haritanın sınırlı sayıda bastırıldığını ve sadece resmi kurumlara gönderilebileceğini söyledi.


Altan yaptığı açıklamada:“Bizim Gümüşhane Türk Telekom olarak hazırladığımız bu haritada öncelikle Gümüşhane’nin bütün köyleri, köy yolları, mevcut anayollarını gösteren büyük harita, Türkiye içindeki yeri,fiziki haritası, Gümüşhane’nin ne kadarı dağlık, ne kadarı ormanlık, tarım alanlarını gösteren arazi kullanım haritası, ne kadarı ağaçlık, ne kadarı yayla ve bitki örtüsünü gösteren bitki örtüsü haritası,Gümüşhane’nin tarihi ve turistik yerlerini gösteren tarihi ve turistik yerler haritası ayrı olarak altta gösterilmiştir. Kayak merkezi, kiliseler, mağaralar, köprüleri, doğal güzelliklerini nerededir, onları gösteren bir küçük harita, Gümüşhane’nin neresinde, ne türde ve hangi miktarda yağış aldığını gösteren bir haritada büyük haritanın altında yer almaktadır. Ayrıca Gümüşhane’nin neresinde bakır, altın, kurşun, civa gibi madenlerini gösteren Gümüşhane endüstri ve maden haritası da yer almaktadır. Gayet güzel hazırlanmış ve Gümüşhane’mizin birçok özelliğini bir arada görebileceğimiz ve faydalanabileceğimiz bir harita hazırlandı” dedi.


Altan haritaların sınırlı sayıda olduğu için ancak Gümüşhane’deki resmi kurumlarına dağıtmalarının mümkün olduğunu belirtti ve sözlerini şöyle tamamladı: “İleride eğer yaptırabilirsek ve talep edersek bu haritalardan biraz daha bastırabiliriz. O zaman tüm derneklerimize ve okullarımıza da dağıtmayı düşünüyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 14:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?