8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Ücretsiz fidan kapışıldı

Gümüşhane’de orman haftası nedeniyle vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

Zafer Meydana düzenlenen fidan dağıtımına Vali Dr. Yusuf Mayda, Trabzon Orman
Bölge Müdürü Celal Pir, Torul Orman İşletme Şefi Ozan Aydın, çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Dr. Yusuf Mayda, orman yangınları ile mücadele kapsamında Gümüşhane’ye bakanlıkça su tankerleri tahsis edildiğini belirterek, tankerlerin Karamustafa, Çambaşı, Demirkapı, Gülaçar ve Telme köylerinde bulundurulacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Gümüşhane'ye ilk etapta 13 bin 200 adet fidan tahsis edildiğini kaydeden Mayda, fidanların 500'ünün ceviz, 2 bininin ladin, 500'ünün selvi, 8 bininin sarı çam, 200'ünün taş elması ve 2 bininin de akasya olduğunu belirterek, geçtiğimiz hafta sonu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Gümüşhane temasları sırasında, 1,5 milyon fidan sözü verdiğini ifade etti.

Geçtiğimiz yıl il genelinde 1 milyon 100 bin adet fidanın toprakla buluştuğunu hatırlatan Vali Mayda, bu yıl da 1 milyon 500 fidan sözünü 2 milyona çıkarabileceklerini söyledi.

Trabzon Orman Bölge Müdürü Celal Pir ise konuşmasında Gümüşhane’de bal ormanları ve ceviz ormanları kurulacağını belirterek, bu ormanlardaki tüm ürünlerin Gümüşhaneliler tarafından değerlendirileceğini kaydetti.

Vali Mayda ve Pir daha sonra vatandaşlara ücretsiz olarak ceviz, ladin, selvi, sarı çam, taş elması ve akasya fidanı dağıttı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2012 Çarşamba 18:30:14
Güncelleme :29 Mart 2012 Perşembe 19:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?