5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Ulaştırma Bakanı Kelkit'te

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve eşi Seniha Yıldırım ile birlikte katıldığı Kelkit Şenliği'nde yaptığı konuşmada, 75 bin dersliği hizmete açarak eğitimde önemli bir adım atıldığını söyledi. 

Kelkit İlçesi'nin Aksöğüt semtinde düzenlenen 3. Kelkit Şenliği'ne Bakan Binali Yıldırım, eşi Seniha Yıldırım, Gümüşhane Vali Vekili İbrahim Sevimli, AKP Gümüşhane Milletvekili Temel Yılmaz katıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada, birlik beraberlik çağrısında bulunarak, "75 bin derslik yaparak eğitimde büyük bir gelişim sağladık. Her şey daha iyiye gidiyor. 3 Kasım'dan önce ne söz verdiysek daha fazlasını yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Bu çağda yolu, içme suyu olmayan köyümüz kalsın istemiyoruz. Onun için seferberlik başlattık. Eğitimde, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılamayan kadar derslik yaparak derslik açığını kapattık. Sağlık kuruluşlarını tek çatı altına alarak sosyal güvenlik yasasını hayata geçirdik. Doğan her Türk vatandaşı, yabancı da olsa sosyal güvenlik çemberi altına alındı. Bu ülkede herkesin sosyal güvencesi olacak. Ülkemizi muasır medeniyetin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sizler, bize güvenmeye devam edin. Sizler bize güvendikçe hizmetleri yerine getirmeye devam edeceğiz. Tek ihtiyacımız olan birlik ve beraberliktir" ifadelerini kullandı. 

Şenlikte Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Kelkit Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ve AKP Gümüşhane Milletvekili Temel Yılmaz da birer konuşma yaparak birlik, beraberliğin önemini vurguladı. 

Konuşmanın ardından Bakan Yıldırım ve beraberindekiler, Erzincan A ve B Cirit Takımları'nın gösterilerini izledi. Erzincan A Cirit Takımı tarafından Bakan Yıldırım'a 1 adet Erzincan ibriği hediye edildi. Bakan Yıldırım daha sonra, Ankara'ya dönmek üzere Erzincan'a hareket etti. 

Şenlikte, en iyi su böreği yarışması düzenlenirken, gece saatlerinde de halk konseri verileceği kaydedildi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2006 Pazar 21:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?