6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Ülkü Ocaklarından kınama

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl başkanı Bülent Berker yayınladığı basın açıklaması ile sözde Ermenistan’ın başkenti Erivan’da Türk Bayrağına yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi.


Türk ulusunun tarihin her döneminde en güç şartlarda egemenliğini koruduğunu ve şanlı bayrağını şerefli bir şekilde dalgalandırdığını söyleyen Berker, Türk Bayrağının aynı değerler etrafında birleşen insanların sembolü olduğunu belirtti.


Berker açıklamasını şöyle sürdürdü: “”Türk bayrağına saygısızlık ve hakaret etmek, Türk ulusunun değerlerine ve inançlarına saygı duymamak ve bu değerlere saldırmaktır. Dış kaynaklar tarafından beslenen ve desteklenen, hain çabalar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş yıllarında ve en zayıf olduğumuz anlarda bile gerekli tokadı yemiştir. Bu çabaları destekleyen ve besleyen unsurların, Türk ulusunu ve tarihini yeteri kadar bilmedikleri ve anlamadıkları açıktır. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; bu ülkenin birlik ve bölünmez bütünlüğünün sembolü olan Türk bayrağı asla sahipsiz değildir. Savaş meydanında savaştığı, düşmanın bayrağına dahi saygı gösteren, bir ulusun kutsal ortak değeri olan bayrağına el kaldırmaya yeltenmek, gaflet dalalet ve hatta hıyanetten başka şekilde yorumlanamaz. Sözde Ermeni soykırımının 93. yıl dönümünde Ermenistan’ın başkenti Erivan'da düzenlenen anma töreninde Türk Devleti'nin ve milletinin bağımsızlık sembolü aziz şehitlerimizin kanları ile sulanmış şanlı bayrağımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 15:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?