7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Ülkü Ocakları'ndan Mevlana açıklaması

Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nca 2-9 Aralık tarihleri arasında kutlanan Mevlana Haftası ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

Ocak Başkanı Bülent Berker tarafından yapılan açıklamada, “İnsan yaratılmışların en şereflisidir” düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana sevgisi, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolü olmuştur” denildi.

Berker açıklamasına şunları ifade etti: “Mevlana aziz ve yüce bir üstadımızdır. Tek başına bir sistemdir, bir hayat ve bir düzendir. Ahlakı, ilmi, hikmeti, sevgisi, aklı, tavrı, idraki, davranışları ve her şeyi ile yüceliği öğreten bir Hal Abidesi'dir. Peygamberimizin gerçek temsilcisi, aşkın ve aklın en yüksek öğesi ve gerçeğidir. Onun içindir ki, hangi alim Mevlana'yı tanısa yücelmektedir. O'nun yoluna gönül koyan herkes kemale, sevgiye, insanlığa, bilgeliğe, hoşgörü ve yüksek ahlaka ulaşmaktadır.O, hiç bir şeyi inkar etmez, ama her şeyi bilir, bütünleştirir ve sevdirir. O, kimseyi ayrı görmez. Mevlana’nın 'Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşırlar' mesajı bugün daha iyi anlaşılmaktadır. İnsanlığa yol gösteren Mevlana'yı bizden sonraki nesillere anlatmak hepimizin görevidir.”

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 10:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?