6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Umre heyecanı

Gümüşhane’de 31 kişilik kafile, Ramazan Umresi için yola çıktı. Dün gece yarısı 3 sularında Otogar’da toplanan kafile, sabah 7 uçağı ile Trabzon’dan İstanbul’a buradan da aynı gün Cidde’ye gitti.

Otogar'da duygusal anların yaşandığı uğurlamada, tekbir ve dualarla uğurlanan vatandaşlar kutsal topraklara gitmenin heyecanı içerisinde yer yer gözyaşlarına hakim olamadılar.


Kafile sorumlusu Üzeyir Yıldırım, Ramazan ayında oruç ve umre gibi iki ayrı kulluk görevinin aynı anda yerine getirilmesinin sevabının çok büyük olduğunu belirterek, hadislerle Ramazan ayında yapılan umrenin hacca eşit olduğunu vurguladı. Yıldırım, “Müslüman’ın Müslüman kardeşinden dua istemesi her zaman güzeldir. Ama özellikle hacca ve umreye giden kardeşlerimizden dua istememiz ve mübarek makamlarda din kardeşlerimiz için dua etmemiz sünnettir, bir kardeşlik görevidir. Bizlerde sizden o mübarek beldelerde bizler için, memleketimiz için dua etmenizi istiyoruz "dedi.


Gece yarısı olmasına karşın umreye gidecek vatandaşların yakınlarının torunlarına varıncaya kadar otogarda olmaları gözlerden kaçmadı.


Umreye giden vatandaşların 2 Ekim'de tekrar Gümüşhane’ye dönecekleri kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 12:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?