7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Üniversite için el ele

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının ev sahipliğinde Gümüşhane Üniversitesi'nin kurulmasıyla ilgili çalışmaların ele alındığı bir toplantı düzenlendi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda GTSO Başkanı ve TOBB Vergi Komisyonu Üyesi İsmail Akçay, GTSO Meclis Başkanı Turan Tuğlu ile Meslek Komitelerinin Başkanları, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Prof. Dr. Yahya Doğan'la bir araya geldiler.

Yüksek Öğretim'de halen hizmet vermekte olan Mühendislik Fakültesi ile Meslek Yüksek Okulu'nun sorunları ile gelecekte kurulması planlanan Gümüşhane Üniversitesinin altyapısı ile ilgili çeşitli değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan GTSO Başkanı Akçay, izlenmesi gereken yöntemlerin belirlenmesi amacıyla böyle bir organizasyon düzenlemeyi doğru bulduklarını söyledi.

59. Cumhuriyet hükümeti döneminde 17 ilde daha yeni üniversite kurulmasına ilişkin karar alındığını kaydeden İsmail Akçay, bu kararın dışında kalan ve Türkiye'de üniversitesi bulunmayan 9 ilden biri olan Gümüşhane'de kısa sürede Üniversite kurulmasını arzu ettiklerini bu konuda kamuoyunun da beklenti içerisinde olduğunu bildirdi.

Vali Enver Salihoğlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Prof. Dr. Yahya Doğan, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Köse Belediye Başkanı Nusrettin Kesler, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Turan Tuğlu ile Oda meslek Komiteleri Başkanlarının katıldıkları toplantıda konuşan İsmail Akçay, üniversitelerin bulundukları kentlerde sosyal ve ekonomik hayata katkılarının üst düzeyde olduğunu belirterek Gümüşhane Üniversitesi'nin mutlaka kurulması gerektiğini söyledi.

1954 yılında açılan Gümüşhane Öğretmen Okulunun 1976 yılında Eğitim Enstitüsüne dönüştürüldüğünü daha sonra Eğitim Enstitülerinin Eğitim fakültelerine dönüştürülmesiyle birlikte Gümüşhane Eğitim Enstitüsünün kapatıldığını kaydeden Akçay, “Yüksek öğrenim konusunda yıllar önce elde ettiğimiz okulumuz o tarihlerde elimizden alınmıştır. Şimdi Mühendislik Fakültesi ile Meslek Yüksek Okulunun hizmet verdiği Gümüşhane'de yeni fakülteler ve Yüksek Okullarının kurularak Üniversiteye giden yolda gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. ” dedi.

Gümüşhane Mühendislik Fakültesi ile Meslek Yüksek Okulu'nun sorunlarının da tartışıldığı toplantıda konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'da halen başkanlığını yürütmekte olduğu Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mustafa Canlı konuşmasında Gümüşhane'nin her yönden gelişip kalkınmasını arzu ettiklerini belirterek, eğitim meselesinde geç kalındığını söyledi.

Gümüşhane Üniversitesinin kurulmasıyla ilgili toplumun bütün kesimlerinin bir araya gelerek güç birliği yapması gerektiğine değinen Başkan Canlı, “İlimizin ülkemizde en geri kalmış illerden birisi olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki dönemde merkezi hükümetin sağlayacağı katkılar ve biz yerel yöneticilerin yapacakları çalışmaları oldukça önemsiyorum. Artan bir oranla göçün yaşandığı ilimizde bir yandan ekonomik anlamda gelişmelerin sağlanması gerekirken, diğer yandan yıllarca ihmal edildiğine inandığım Yüksek Öğrenim konusunda ciddi çalışmaların yapılması gerekmektedir. Gümüşhane bize göre Üniversiteyi çoktan hak etmiştir. Bu konuda gerek Belediye olarak gerekse halen başkanı olduğum derneğimiz aracılığıyla tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte önemli çalışmalar yaptık. Bundan sonrası için Gümüşhane Üniversitesinin kurulması amacıyla altyapı çalışmalarına hız vererek, ilçe merkezlerimizi de harekete geçirmeliyiz” dedi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'da düzenlenen toplantının gelecekte izlenecek yöntemlerin belirlenmesine katkı sağlayacağına inandığını belirterek, “Üniversite konusunda tüm Gümüşhane kamuoyunun bir beklenti içerisinde olduğunu biliyoruz. Bu konuda izleyeceğimiz yöntemleri belirledikten sonra önemli mesafeler alınacağına inanıyorum” diye konuştu.

Toplantıda söz alan Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran da Gümüşhane Üniversitesi konusunda ilçelerle birlikte hareket edilmesi gerektiğine işaret ederek böylelikle daha güçlü bir iradenin ortaya çıkacağını kaydetti.
AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın ile Prof. Dr. Yahya Doğan'da yaptıkları konuşmalarda bu konuda kendilerine düşen ne varsa yerine getirmeye hazır olduklarını belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 12:30:33
Güncelleme :14 Eylül 2007 Cuma 12:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sertaç durukan IP: 88.232.211.xxx Tarih : 14.09.2007 13:30:18

Gümüşhanesporun ilk güncel sitesi 2007/2008 sezonu ile birlikte tekrar gümcel yayına başlıyor.İlk hafta Kastamomnuspor maçı görütüleri sitemizde olcaktır.Sitemize stadımızın yeni fotoları eklenmiştir .Bizi izlemeye devam edin.Sürprizlerle geliyoruz. www.gumushanespor.kulubu.com www.gumushane.net.t.tc