6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

'Üniversite şehrin fabrikası olacak'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, hafta sonunu Gümüşhane’de oda ve esnaf ziyaretleri ile geçirdi.

Milletvekili Aydın, Ziraat Odası’na yaptığı ziyarette, İl Başkanı Yusuf Özgün ve partililerle birlikte oda başkanı Temel Ağaç’tan çiftçilerin sorunları hakkında bilgi aldı.

Aydın burada yaptığı açıklamada, Gümüşhane üniversitesi'nin kurulduğunda ile çok büyük katkı sağlayacağını söyledi. Aydın açıklamasına şöyle devam etti: “Bu şehirde, kredinin alınması, projelerin hazırlanması ve gerekli danışmanlık konusunda Gümüşhanelilerin bana vermiş olduğu yetki ve sorumluluk içinde geceli gündüzlü çalışacağım. Tüm tarım ürünlerine teşvikler var. Ben Gümüşhane’ye geldiğimde esnaf ziyareti yapacağıma, Gümüşhanelinin yatırım konusunda gerekli bilgi vermek onlara yardımcı olup yol gösterici olmak için her türlü görevi üstlenmek istiyorum. Biz Üniversiteyi bir fabrika olarak görüyoruz. İlimizde kurulacak olan Gümüşhane Üniversitesinin alt yapısını tamamladığımız zaman bunun ilimize ne kadar büyük bir katkı sağlayacağını göreceğiz.”

Gümüşhane Ziraat Odası Başkanı Temel Ağaç, ise yaptığı konuşmada çiftçilerin bankalardan kredi almasının çok zor olduğunu belirtti. Ağaç;“Bu uygulamalarda sanki çiftçi kredi almasın deniliyor. Çiftçilerimize Gümüşhane bölgesinde neler yapılabilir konusunda eğitmemiz şart. Kelkit Ovasıyla Konya ovasını bir tutamayız. Kelkit ovası buğdayda 1’e 4 veriyorsa Konya ovası 1’e 50 veriyor, bunun içinde çiftçilerimizi kendi bölgelerinde neler yapabileceği konusunda hem eğitmeli hem de danışmanlık hizmeti vermeliyiz. Öte yandan Gümüşhane’de 1.sınıf meraları turizm adı altında mera alanından çıkartmak için projeler yapılıyor. Yaylalarda kaçak yapılaşma oldukça yoğun. Ancak Valimizin bu konuda hassasiyet göstermesiyle bu yıl kaçak yapılaşmalar oldukça azaldı.” dedi.
Aydın, Ziraat Odasının ardından Şoförler odası ve Eğitim Bir Sen’i ziyaret ettikten sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 21:56:57
Güncelleme :13 Ocak 2008 Pazar 22:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?