8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Ünlüpınarlılar kolları sıvadı

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Ünlüpınar beldesinde su tesisi kuruluyor.

İlçede su sıkıntısı yaşanmaması için Belde Belediye Başkanlığı öncülüğünde kurulacak olan şirketle beldeye içmesuyu tesisi kuruluyor. Ünlüpınar beldesinde boş yere akan Soğukpınar suları, firmalar tarafından kiralamak isteniyor.

Yurt genelindeki büyük firmalardan olan su şirketleri Ünlüpınar Belediye Başkanı Aziz Nas'a birbirinden ilginç teklifler sunarak suyun sahibi olmak için kıyasıya mücadele ediyorlar. Belde sakinleri 5 trilyona mal olacak olan tesisin yapımı için şirket kurulması kararlaştırdı. Belediye Başkanı Aziz Nas “ Ünlüpınar dağlarından yüz yıllar boyu sorunsuz olarak akan soğuk pınarlarımızı şişeleyerek pazarlamak isteyen büyük firmalar kapımızı aşındırıyor. Bizlerde gelen talepleri değerlendiriyoruz. Ancak Hedefimiz beldemizin bereketli sularını kendimiz tesis kurarak şişeleyip pazarlamak olacaktır. Bunun için beldemizin dört bir yanından akan suları önemli enstitülerde analiz ettirdim. Ünlüpınar beldemizin suyu son derece sağlıklı ve mikrobik hiçbir canlı bulunmamaktadır. Analiz sonuçlarını öğrenen büyük firmalar suya sahip olmak için gayret sarf ederken, bizler belde sakinleri olarak kuracağımız şirketle 5 trilyonluk bir tesisin temelini atmayı planlıyoruz. Bu miktarı yakalamak bizler için çok da önemli değil. Yurt dışı ve Yurt içindeki tüm Ünlüpınarlılar şirkete ortak olmak için talipliler. Geleceğin ham petrolü olan suyumuzu bizler değerlendirip, ihracatını ve pazarlamasını yine bizler yapacağız.” dedi.

Ünlüpınarlı vatandaşlar ise konu ile ilgili olarak “ Bizler bu parayı kısa bir sürede bir araya getirerek tesisin kurulması ve beldenin geleceği için her türlü imkanı seferber edebiliriz.“diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2007 Çarşamba 19:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?