5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Vali Akçakale Mağarası'nda

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Muharrem Güney, Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Zafer Atlı, Emniyet Müdürü Ali Tom, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ile birlikte merkeze 8 kilometre uzaklıktaki Akçakale Mağarası'nda incelemelerde bulundu. Bir gün önceden yolu temizlenen Akçakale Mağarası'na beraberindekilerle birlikte takım elbise ile gelen, sadece çizme giyerek mağaraya baretsiz olarak giren Enver Salihoğlu, 1996 yılında bulunan mağaraya ilk giren vali oldu. 

Mağara girişinde bir açıklama yapan Vali Salihoğlu "Mağaramız bulunalı on yıl olmuş. Jeolojik yapıdan kaynaklanan bazı riskler var. Mağaramızla ilgili olarak iki farklı rapor var. Maden Teknik Arama Enstitüsü (MTA) uzmanları 'Kaya düşebilir riski var' raporuna karşılık Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ise 'Turizme açılmasında sakınca yoktur' şeklinde iki ayrı görüş var. MTA ile KTÜ uzmanlarından yeni bir araştırma isteyeceğim. Umarım olumlu bir sonuca ulaşırız. Burayı açıp da insan hayatını tehlikeye atan bir olayın içine girmeyiz" dedi. 

Gümüşhane Valisi Salihoğlu daha sonra beraberindekilerle birlikte herhangi bir önlem almadan mağarada incelemelerde bulundu.
Mağaranın bir doğa harikası olduğunu dile getiren Vali Salihoğlu "Umarım tehlike arz eden hususlar da açıklığa kavuşur. Bu güzellikleri turizme açarız. Bilimsel olarak açıklığa kavuşması gereken bir konu. Netleştikten sonra bizce yapılması gerekenler kolay. Gerçekten görülmeye değer, güzel bir mağara. Bilimsel çalışmaların tamamlanmasına müteakip burayı, Gümüşhane'ye kazandıracağız. Gümüşhane bir mağaralar şehri. Mağaralarda define olmaz. Mağarada define tabiatın verdiği zenginliktir. Değerli hemşerilerimden rica ediyorum, bu mağaralara bir hazine gözü ile bakmasınlar" diye konuştu. 

Mağara çıkışı üzeri çamurlanan Vali Salihoğlu, hatırlatılması üzerine " Olsun, topraktan yaratıldık" diyerek de espri yaptı.
iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 12:19:55
Güncelleme :15 Kasım 2006 Çarşamba 10:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?