2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Vali Dalmaz, ilçeleri geziyor

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, beraberinde AK Parti Milletvekilleri Temel Yılmaz, Sabri Varan ve yatırımcı daire müdürleri ile birlikte Köse İlçesi'ne bağlı Gökçe, Kabaktepe ve Kayadibi köylerinde incelemelerde bulundu.

Vali Dalmaz ve beraberindekiler ilk önce, Köse Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Tarım Müdürlüğü'nce ortaklaşa dağıtımı yapılan bin koyun için hazırlanan ahırlarla ilgili Köse Kaymakamı Mustafa Makas'tan bilgi aldı. Köse ilçe merkezinde yapımı süren ve 2006-2007 öğretim yılında hizmete açılacak olan çok programlı lise inşaatını da gezen Gümüşhane Valisi Dalmaz, restore edilen kaymakamlık binasını hizmete açtı. Gezileri ile ilgili olarak Köse Kaymakamlığı makamında bir açıklama yapan Vali Dalmaz şunları söyledi:
"Köse İlçemize çok önemli bir gezi gerçekleştirdik. Bizim için problem teşkil eden Köse'yi Gümüşhane'ye bağlayan yolla ilgili yapılan çalışmalar hakkında yüklenici firmadan bilgi aldık. Ödenek konusunda kısmi sıkıntılarımız var ama aşılacak. Yıl sonuna kadar yolun alt yapısı bitmiş olacak. Gümüşhane-Köse arasındaki ulaşımı büyük ölçüde rahatlayacaktır."

Vali Dalmaz, hayvancılığın merkezi konumundaki Köse İlçesi'nde kooperatiflerin ve tarımsal faaliyetleri sürdürüldüğü işletmelerde incelemelerde bulunduklarını ifade ederek, "Örnek tarım işletmeciliğini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunu sağlarsak büyük bir avantaj sağlamış olacağız. İlçemizde hayvancılıkta kötüye gidiş durdurulmuş, iyiye doğru gidişte önemli adımlar atılmıştır. Bu adımlar gelecekte sektöre dönüşümü sağlayacaktır" diye konuştu. Vali Dalmaz, ihalelerden dolayı geciken ve 1.5 trilyon liraya yapımı gerçekleştirilecek çok programlı lisenin inşaatına başlanıldığını da belirterek, "Gecikme nedeniyle okulumuzu ancak gelecek öğretim yılında hizmete açacağız. Ayrıca aynı yerde bulunan arazimize yatılı ilköğretim okulunun yapımına da en kısa zamanda başlayacağız" şeklinde konuştu.
Vali Dalmaz, Köse Kaymakamlığı'nca mülkiyeti belediyeye ait binanın Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden sağlanan 44 milyar lira ile restorasyonu tamamlanarak hizmete açtıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 00:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?