4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜMÜŞHANE

Vali Dalmaz'a plaket

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz’a, Gümüşhanespor’a sağladığı katkılardan dolayı polisevinde düzenlenen törenle plaket verildi.

Vali Dalmaz burada yaptığı konuşmada sporun alt yapısının okullarda başlatılması gerektiğini vurgulayarak, "Ancak sınav korkusu aktif sporun geleceğinde bir tehdit oluşturmaktadır" dedi.


Gümüşhanespor As Başkanı Ercan Çimen, Vali Dalmaz’a spora katkılarından dolayı bir plaket verdi. Çimen " Maddi ve manevi katkılarından dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyoruz" dedi.
Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz ise Gümüşhane’de spor alt yapısının belli bir noktada olduğunu belirterek, "Ancak bu noktadan çok daha ileriye gitmek için Valilik, Belediye ve yerel yönetimler olarak sporun gelişmesi, tabana yayılması ve en üst düzeye çıkması için bir gayret içerisindeyiz. Gümüşhanespor’un belli bir doruk noktası olmuş, ancak günümüzde 3. ligde kalma mücadelesi vermektedir. Ekonomik nedenler en fazla başımızı ağrıtanlardan. Bütün yönetici arkadaşlarım ve taraftarlarımızla bu sıkıntıyı aşmaya çalışıyoruz. Büyük bir bölümünü de aşmış olduğumuz kanaatindeyim. Bundan sonra gerek tesis imkanlarıyla, ekonomik katkı itibariyle kulübümüzü daha iyi duruma getirmeye çalışıyoruz. Valilik olarak kulübümüze sağladığımız maddi katkı 84.4 milyar liradır. Gerek yönetim ve gerekse sporcularımızla birlikte parlak günler ve parlak zaferler ilimize gelecektir" diye konuştu.


Sporun alt yapısının mutlaka güçlendirilmesi gerektiğini de kaydeden Vali Dalmaz, "Bu okullardan başlayacaktır. Ancak okullarımızsa sporun alt yapısı adeta kesilmiş bulunmaktadır. Sınav korkusu gençlerimize, çocuklarımıza aktif sporun geleceğine aktif tehdit oluşturmaktadır. Buna millet olarak çözüm bulmak zorundayız. Sporda büyük dezavantajlardan birisi hatta en önemlisi de bu. Sporu, temelde yaygınlaştırmak için ilkokul sıralarından başlamak zorundayız" dedi.

Gümüşhane-iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 11:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?