5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Vali Dalmaz'dan gümüşe destek

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, toprak kap ve gümüş işlemeciliği işletmesi kuracak girişimcilere 10 bin YTL kredi, kursa katılacak olan kursiyerlere ise iaşe ve harçlık verileceğini söyledi. 

Geçen yıl gümüş ve toprak kap işlemeciliği atölyelerinde üretilen ürünlerin büyük rağbet gördüğünü belirten Vali Dalmaz, "Piyasadan yoğun talep alıyoruz. İlimizi ziyaret edenler toprak kaplarımızı ve gümüş işlemeciliğiyle ilgili ürünlerimizi hediyelik olarak alıyorlar. Bu ilimizin tanıtımı açısından çok iyi bir gelişme. Bu yıl ürün miktarını artırmayı planlıyoruz. Geçen yıl 20 kişilik proje üretmemize rağmen her iki kursumuza 9 kursiyer katıldı. Kursiyerlerimiz yavaş yavaş ustalığa doğru adım attılar. Bu yıl 20 gencimize daha bu mesleği ve sanatı öğretmek istiyoruz. İşsizimize iş bulacak, imkan hazırlayacak böyle bir mesleğe talebin az oluşu beni üzüyor. Belki tam olarak duyuramadık. Vatandaşımız bilmiyor olabilir. Bu anlamda basınımıza da büyük görev düşüyor" dedi. 

Gümüş işlemeciliği ve toprak kap atölyelerinin ilde mutlaka kurulması gerektiğini vurgulayan Vali Dalmaz, "Bu tür işletmeleri kuracak olanlara 10 bin YTL kredi verme kararı aldık. Ayrıca bu yıl açacağımız kurslara katılacak kursiyerlerimize iaşe ve harçlık vereceğiz. Hatta kuracağımız işletmenin de karına ortak edeceğiz. Gümüşhaneliler'in çalışkanlığını bu kurs ve işletmelerde göstermelerini istiyorum.

Hem iş hem de aşın yanında istihdam sağlayacak olan toprak kap atölyesiyle gümüş işlemeciliği kurslarına en az 20 genç kursiyerimizi bekliyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 11:20:43
Güncelleme :26 Ağustos 2006 Cumartesi 11:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?