7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Vali Enver Salihoğlu Üniversitede

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane Üniversitesi kampüsü sınırları içerisinde bulunan Fevzipaşa İlköğretim okulunun önümüzdeki yıl üniversiteye devredilebileceğini söyledi.
Beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın ve Bayındırlık İl Müdürü Cengiz Varol’la birlikte Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın’ı ziyaret eden Salihoğlu, burada gazetecilere bazı açıklamalarda bulundu.
İl Özel İdaresi ve Devlet Su İşlerinin araç desteği ile fakülte–yüksekokul arasında kalan toprak kısmın çamur olması nedeniyle asfalt yaptıklarını belirten, Salihoğlu, ayrıca geçtiğimiz yıl İl Genel Meclisi kararı ile Üniversiteye devredilen Yatılı İlköğretim Bölge okulu binalarının bazı kısımlarında da kalorifer kazanlarının değiştirileceğini söyledi.


Vali Salihoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Üniversitemizin kampus alanı düzenli olsun diye lojman ve fakültenin arkasında kalan toprak kısmı Özel İdare ve Devlet Su İşleri imkanlarımızla asfalt yapmaya çalışıyoruz. Burada bir sürü eski binalar var. Bunları İl Genel Meclisinin kararı ile üniversiteye devretmiştik. Rektörümüz bu binaları onarmaya çalışacak. Bizde hayırseverlerimizin katkıları ile destek olmaya çalışıyoruz. Öncelikle eski YİBO binamızda kaloriferler yanmıyor. Bayındırlık müdürlüğümüz makine mühendisleri ile birlikte bir tespit yapacaklar ona göre bir yön çizeceğiz. Üniversitemizin bir an önce sıcak mekanlara kavuşmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz.”


Üniversitenin kampus alanı içerisinde kalan Fevzipaşa ilköğretim okulunun bu yıl için üniversiteye devrinin uygun olmadığını ifade eden Salihoğlu, ilköğretim okulunda eğitim gören 220 öğrencinin olduğunu söyledi. Okulun zaten üniversitenin kampüs alanı içerisinde kaldığını belirten Salihoğlu, “Önümüzdeki yıl İl Genel Meclisimize okulun üniversiteye devredilmesi konusunu teklif edeceğiz. İlköğretim kanununa göre Milli Eğitim Bakanlığının izni olmadan devri mümkün değil. Ama mülkiyet sahibi olarak İl Özel İdaresi adına İl Genel Meclisinin karar vermesi, bizim de genel meclise bu konuyu teklif etmemiz gerekiyor.

Orada şuanda çocuklarımız okuyorlar. Bu üniversiteye orada okuyan çocuklarımız da gelecekler.” şeklinde konuştu.
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ise, kısa zamanda idari teşkilatlanmayı kurabilmenin uğraşı içerisinde olduklarını belirterek, “Sayın Valimiz bize her konuda yardımcı oluyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Fevzipaşa İlköğretim okulunun devri için Milli Eğitimle birlikte karşılıklı bir çözüm üreten proje arayışındayız. Bu yıl olmasa da önümüzdeki yıl o okulu inşallah üniversitemize kazandırıp hareket alanımızı genişletmeyi düşünüyoruz. Kalorifer kazanını değiştirmeyi düşündüğümüz yerlere mevcut fakülte binamızdaki sınıfları taşıyarak şuanda içinde bulunduğumuz binayı idari yapılanmada kullanacağız. Kalorifer tadilatının kışa kadar yetişmesi için uğraşıyoruz.” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 16:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?