5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

'Vali ile meclis arasında bir sıkıntı yok'

Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, Vali Veysel Dalmaz’ın, meclis tarafından mercek altına alındığı yönünde basında çıkan haberlere sert bir şekilde cevap verdi. 

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, Genel Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "Vali Beyin temsili ağırlamasıyla ilgili 2006 yılında 110 bin YTL’lik bir bütçe hazırlanmıştır. Ama bu hazırlanın bütçenin yüzde 50’si direkt olarak, yüzde 50’si de izne tabidir. İdare, hazırlanan bu temsili ağırlama bütçesinin yetmediğini bize yazıyla bildiriliyor, biz de meclisimizin oy birliğiyle karar verip 260 bin YTL’lik bütçe kabul ettik. Ancak komisyondaki bir arkadaşımızın bu hazırlanan bütçeyi nerelere harcandığını öğrenmek istemesi İl Genel Meclisinin Valiyi harcamalarından dolayı incelemeye aldığı yönünde kamuoyuna aktarıldı. Bunun altında Norm kadroları atamalarının olduğu söylendi.” açıklamasında bulundu. 

Genel Meclis Başkanı Yılmazer, basın toplantısında daha sonra şunları söyledi: "Biz bu konuyu denetleme komisyonuna değil sadece bütçe komisyonuna incelenmesi için gönderdik. Meclisin bu konuda bilgilendirilmesi kötü bir davranış mı? Bu Valiliğin örtülü ödeneği değildir. Yani bu konuyu öyle bir hale getirdiler ki Valiyle Meclisin arasında bir sıkıntı varmış gibi gösterildi. Buradaki meclis üyeleri Valimiz Sayın Veysel Dalmaz’ın çok iyiliğini görmüştür. Norm Kadrosu konusuna gelince benim ve meclis üyelerimin hiçbir zaman falanca kişiyi falanca Müdürlüğüne atayalım gibi bir düşüncesi olmamıştır. Bizler burada karar organıyız. Ama bazı kişiler bir kadroda müdür varken bir memuru getirip müdür yapma istekleri olmuştur. Bu davranışın ne ahlaki, ne de siyasi bir geçerliliği vardır. Yani bir işi yapabilecek elemanın varken sen gidip oraya bir memuru getirip müdür yapacaksın bunu kabullenmemiz mümkün değildir. Bizler bu kararı 15 kişilik İl Genel Meclisinin üyesinin 14’ünü evet oyunu vermesiyle aldık. Bizlerin Vali beyle hiçbir problemimiz yok ama maalesef birileri İl Genel Meclisinin Valiyi mağdur etmiş gibi gösterilmesi beni ve Meclis üyelerimi çok rahatsız etti. Ben bir siyasetçi olarak işimi yapıyorsam bürokratta kendi işini aksatmadan yapacak. Eğer ben bir yanlış yapıyorsam bu millet beni cezalandırır.”

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 13:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?