8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Vali Salihoğlu'ndan ev sözü

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu Torul ilçesine bağlı Harmancık köyü Gelinkaya Mahallesinde önceki gün çıkan yangında evleri yanan vatandaşları ziyaret etti. Vali Salihoğlu, ama kardeşler Kadriye (66) ve Canfer (62) Baydar kardeşlere ev yapılacağını söyledi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, beraberinde Torul Kaymakamı Şafak Gürçam ile birlikte önceki gün çıkan yangında evleri yanan vatandaşları ziyaret ederek “Geçmiş olsun” dedi. Torul Kaymakamı Gürçam’dan da bilgi alan Vali Salihoğlu, “Tesellimiz can kaybımızın olmayışıdır” dedi.

Gelinkaya Mahallesinin yüzde 40’a yakın bölümünün yandığını belirten Vali Enver Salihoğlu, “Görevli arkadaşlar çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu bölgeyi afet kapsamına sokmak için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü’ne talepte bulunacağız.”diye konuştu.

Salihoğlu, aynı mahallede yaşayan ve evleri tamamen yanan ama kardeşler Kadriye ve Canfer Baydar ile de görüştüğüne belirterek, şunları kaydetti: “Bu ama kardeşler yine bir mucize gerçekleştirdiler. Kendi canlarını yangından kurtardıkları gibi ahırlarındaki büyükbaş hayvanlarını da kurtardılar. Sadece 4 tavuk yandı. Kendileri köyde durmak istiyorlar. Bu nedenle kendilerine yeni bir ev yaptıracağız. Bu arada tedavilerini de sürdüreceğiz.”

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Harmancık köyü Gelinkaya Mahallesi'nde gece geç saatlerde çıkan yangında ama Kadriye (66) ve Canfer Baydar (62) kardeşlerin de evi ve ahırları tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmişti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 11:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?