6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Vali Salihoğlu'ndan yeni yıl mesajı

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, yayınladığı yeni yıl mesajında 2008 yılında Gümüşhane’de önemli değişiklikler olduğunu söyledi.

Vali Salihoğlu, mesajında şunlara değindi: “2008 yılını acı ve tatlı olayları ile arkada bırakıp yeni bir yıla başlamanın sevinç ve hüznünü bir arada yaşıyoruz. Bitirdiğimiz yılda hepimiz özel hayatımızda farklı bir çok acı ve tatlı olay yaşadık. Kimimiz sevdiklerimizi kaybettik. Onları rahmetle anıyoruz. Ancak geçmişi unutup 2009 yılına umutla bakmak zorundayız. 2008 yılında Gümüşhane ilinde de önemli değişiklikler oldu. Öncelikle üniversitemiz kuruldu. Eğitim ve öğretimin her kademesinde ileri adımlar atıldı. Okul öncesi eğitim bir önceki yıla göre yüzde elli oranında arttı.Kız çocuklarımızın orta öğretime devamı hedef kitlenin yüzde seksenini geçti.

Altyapı hizmetlerinde eksikliklerimiz tamamlandı. Tarım ve hayvancılık önemli ölçüde gelişti. Özel sektör yatırımlarında çok mesafe kat edildi. Madencilik ve hizmet sektörlerinde istihdam bir önceki yıla göre arttı. Bütün bunlara rağmen nüfusun üçte bir oranında düştüğünü görmekteyiz. Nüfusu burada tutabilmek için istihdamı daha da arttırmak zorundayız. 2008 yılında da gurbetteki Gümüşhanelilerin doğup büyüdükleri yerlere ilgisi ve katkısı her zamanki gibi sürmüştür. İl’in gelişmesi için onların katkıların bundan sonra da süreceğine inanıyoruz. Bu hemşehrilerimiz Gümüşhane için büyük bir şanstır. Bütün Gümüşhanelilerin, gurbetteki hemşehrilerimizin, kamu görevlilerinin, belediye başkanlarının, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin, engelli yurttaşlarımızın, şehit yakınlarının, gazilerimizin yeni yılını kutluyor 2009 yılının sağlık ve mutluluklar getirmesini diliyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 14:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?