7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Vali vekili incelemelerde bulundu

Gümüşhane Vali Vekil Soner Şenel beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Demiral ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret ederek spor tesislerinde yapılan çalışmaları yerinde gördü ve çalışmalar hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Mehmet Bayansalduz’dan bilgi aldı.


İlk olarak Aydın Doğan Spor Tesisinde incelemelerde bulunan Şenel, burada yapılan yenileme ve tadilat çalışmalarının; antrenör ve sporcuların çalışma şartlarını üst seviyeye getirilmesi için önemli bir aşama olduğunu ve ildeki sportif faaliyetlere çok katkı sağlayacağını belirtti.


Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Dr. Mehmet Bayansalduz ise ilde faal olan spor branşlarında elit sporcuların yetişmesi ve başarının gelmesi için gerek antrenör gerekse sporcuların çalışma ortamlarının en iyi seviyeye getirilmesi gerektiğinin altını çizerek; “Göreve başladığımız ilk günden itibaren Aydın Doğan Spor Tesisi içerisindeki Spor Merkezlerinin yenilenmesi ve yeni spor merkezlerinin oluşturulması için çalışmalar yapılmış olup merkezlerimiz hizmete hazır hale getirilmiştir.”dedi.


Daha sonra Yenişehir stadyumunun çim zemini ile Gümüşhane’de ilk olan ve bitirilme aşamasına gelen Aydınlatmalı Suni Çim Sahayı gezen Vali Vekili Şenel ve Vali Yardımcısı Demiral’a bilgi veren Bayansalduz şunları söyledi: “Yenişehir Stadyumunun eksikliklerinin tespit edilip yeni sezona hazır hale getirilmesi için yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Özellikle zeminde yapılan çalışmalarla zemin geçirgenliği arttırılarak yumuşatılmıştır. Bunun için Trabzonspor Kulübünün vakumlu kök havalandırma makinesi getirilerek sahada kullanılmış, ardından kumlama çalışması, ara ekim ve gübreleme derken neredeyse yarısı toprak olan saha adeta ayağa kaldırılmıştır. Ayrıca, saha etrafında bulunan ancak sporculara zarar verecek yükseklikte olan bordürler sökülerek yeniden düzenlendi. Yine Yenişehir stadının arkasındaki toprak sahanın Aydınlatmalı Suni Çim Sahaya dönüştürülmesi için yapılan alt yapı çalışmalarında bitirilme aşamasına gelinmiştir. Sahamız hazır hale geldiğinde ilimizdeki amatör futbola çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Önümüzdeki hafta içinde suni çimi ile aydınlatma sisteminin ihalesinin yapılacağı sahamızda akşam müsabakaları da yapılacak olup, öğrenci sporcularımızın derslerinden geri kalma gibi bir dertleri artık kalmayacaktır.”

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 09:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?