6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Vali'den Akocak köyüne ziyaret

Gümüşhane’de 2008-2009 eğitim öğretim yılı etkinlikleri devam ediyor.


Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu beraberinde İl Milli eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Mehmet Topsakal ve Bayındırlık ve İskan Müdürü Cengiz Varol ile birlikte merkez ilçeye bağlı 68 kilometre mesafede ki Akocak köyünü ziyaret etti.


Akocak Köyü İlköğretim okulunda eğitim öğretim yılının başlaması için düzenlenen törene katılan Vali Salihoğlu öğrencilerle sohbet ederek onlara kırtasiye malzemesi dağıttı.


Eğitimin topluma ve geleceğe yön vermeyi amaçlayan bir süreç olduğunu belirten Vali Salihoğlu, “Eğitimin amacı kişinin, insanlık bilincine ulaşması ve kabiliyetlerinin gelişmesidir. Kişinin kendi insanlık bilincine ulaşmak için önce kendi değerini anlamasına, bağlıdır.

İnsana insan olduğunu anlatmakta en önemli araç eğitimdir. Eğitim her ülke için önemli ve öncelikli bir konudur. Özellikle bizim gibi nüfusunun büyük çoğunluğu gençlerden oluşan en hayati konulardan birisidir. Çünkü genç nüfusumuzu iyi bir eğitimle çağımızın bilgi ve becerisiyle donatabilirsek, onlar ülkemizin en büyük sermayesini ve kalkınmasının temel dinamiğini oluşturacaklardır” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 16:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?