6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Vali'den eğitim öğretim yılı mesajı

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle mesaj yayımladı.


Vali Salihoğlu mesajında: “2008-2009 öğretim yılı 1 Eylül 2008 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktadır. Eğitimin ülkemiz için olduğu gibi Gümüşhane içinde önemi ortadadır.

Geçen dönem, öğrencilerimizin OKS ve ÖSS de başarı sıralamasında birkaç basamak yükselmişse de bu yeterli değildir.Hedefimize okul öncesi eğitimden başlayarak ulaşabiliriz. 2006-2007 döneminde yüzde 32, 2007-2008 döneminde yüzde 54‘ünü okul öncesi eğitime başlattık. Önümüzdeki dönem bu oranı yüzde 60’ın üstüne çıkarmak istiyoruz. Lise ve üniversite giriş sınavlarında da buna paralel başarı sağlamak amacındayız. Elbette başarı bir yılda sağlamaz. Bu uzun vadeli planlı çalışmayı gerektirir. Okullarımızın araç-gereç ve fiziki altyapısı büyük ölçüde tamamlanmıştır.

Bundan sonra asıl amaca ulaşmak için caba sarf etmeliyiz. Eğitimin kalitesini yükseltmeliyiz.Bu eğitim öğretim yılında; öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyor, bütün eğitim camiasına ve velilerimize sevgi ve saygılar sunuyorum.” dedi.


Ayrıca Gümüşhane’de 2008-2009 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle ilköğretim haftası kutlamaları 8 Eylülde Hükümet Konağı önündeki anıt önünde ve 15 Eylül tarihinde düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.


İl Mili Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada İlköğretim haftası nedeniyle 15 Eylül’de Aysın Rafet Ataç İlköğretim Okulunda düzenlenecek etkinliklerde, saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasından sonra 8. sınıf öğrencileri, anasınıfı öğrencilerine hoş geldin çiçeği verecek ve ilköğretim haftası ile ilgili konuşma, şiir ve halkoyunları gösterileri yapılacak.

İha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 16:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?