5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Vali'den engelli şampiyona ödül

Karabük'te 14-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Bedensel Engelliler Osman Şahin Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda birinci olan Hayrullah Tonyalı, Vali Veysel Dalmaz tarafından yarım altınla ödüllendirildi. 

Bedensel engelli sporcu Hayrullah Tonyalı ile Gümüşhane Gençlik Spor İl Müdürü Coşkun Çildoğan, Vali Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette bir konuşma yapan Vali Dalmaz, okçuluk sporunun mücadele, hırs ve azim sporu olduğunu söyleyerek, Hayrullah Tonyalı'dan kendi çabalarıyla elde ettiği başarıyı uluslararası müsabakalarda da tekrarlamasını istedi. Vali Dalmaz, "Kendisine gerekli malzeme ve rahat çalışma ortamı sağlanacaktır. İlimiz adına yarışarak Türkiye birincisi olan sporcumuzu kutluyorum. Düşünce ve duyguları kontrol etmeyi sağlayan okçuluk sporunun ilimizde gelişmesinde ve yaygınlaştırılmasında Gençlik ve Spor İl Başkanlığı olarak altyapıyı hazırlayacağız" diye konuştu. 

Türkiye şampiyonu Hayrullah Tonyalı ise 3 yıldır bu sporu yaptığını belirterek, "Her işin bir zorluğu var. Azimli olduktan sonra her türlü zorluklar yeniliyor. Yaptığım sporla ile sağlam insanlarla engelli insanlar arasında bir fark olmadığını kanıtladım" dedi.
Vali Veysel Dalmaz, ziyarette Türkiye Şampiyonu engelli sporcu Hayrullah Tonyalı'yı yarım altınla ödüllendirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2006 Cuma 13:49:11
Güncelleme :29 Temmuz 2006 Cumartesi 17:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?