6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Validen Hayal ve Yılmaz'a plaket

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhaneli Şairler Antolojisi kitabının yazarı Uzman Öğretmen İsmail Hayal’a ve Gümüşhane Halk Kıyafetleri kitabı yazarı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gümüşhane Mühendislik Fakültesi okutmanı Necati Yılmaz’a plaket verdi.

Salihoğlu yaptığı açıklamada: “Gümüşhane 2007 yılı kültür alanında bizim için verimli bir yıl oldu. Valilik olarak bu şehre kültürel anlamda katkı sağlayacak her oluşumu saygıyla karşılıyoruz. İsmail Hayal’in “Gümüşhaneli Şairler Antolojisi” eserini ve Necati Yılmaz’ın “Gümüşhane Halk Kıyafetleri” eserini çok önemli buluyorum. Bu tür akademik çalışmaları derleyip toparlamak kolay iş olmasa gerek. Bu eserler alanlarında yapılmış olan en kapsamlı kitap olma özelliğini de taşıyor. Bu eserinin alanlarında büyük bir boşluğu doldurduğu kanaatindeyim. İleriki yıllara kaynak eserler kazandıran ve Gümüşhane için mesai harcayan değerli arkadaşlarımı şahsım ve Gümüşhane kültürü adına tebrik ediyorum.” dedi.

Hayal ve Yılmaz ise yaptıkları açıklamalarda;“Ortak paydamız olan bu şehre bizler zamanımızı ve mesaimizi harcamak zorundayız. Eserler insanın evlatları gibidir. Bu eserler büyük zorluklarla çıkar. Çalıştığımız başka eserlerimizde var. Zamanı gelince bunları da hiçbir menfaat beklemeden Gümüşhane kültürü için seve seve paylaşacağımıza emin olabilirsiniz. Eserin basım öncesi ve basım sonrasında değerli katkılarını gördüğümüz başta Sayın Valimiz Enver Salihoğlu’na, değerli çalışmalarını bizzat yakınen takip ettiğimiz İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Temel Yalçın’a en derin saygı ve muhabbetlerimizi sunuyoruz.” dediler.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 18:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?