2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Validen 'hayatınızı aynen devam ettirin' çağrısı

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, vatandaşların birlik beraberliklerini ve özel yaşantılarını bozmamalarını istedi.
1998 yılında operasyona giderken Bingöl İlinde aracının takla atması sonucu boynu kırılan Şiran İlçesi Yukarı Kulaca Köyü'nde oturan Gazi Aydın Kulaksız, Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette son günlerde Gümüşhane'de yaşanan terör olayları ile ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Veysel Dalmaz, vatandaşların pikniğine gitmesinde, çobanın işine devam etmesinde, çevredeki lokantaların hizmet vermelerinde korkacak bir şeyin olmadığını söyledi. Vali Dalmaz, "Güvenlik güçlerimiz gerekli tertibatı almışlardır. Gerekli mücadelesini yapıyor. Birkaç çapulcu sürüsü eninde sonunda yakalanacaktır. Korku ile hayatımızda bir şeylerde kısıntı yapacak olursak teröre prim vermiş oluruz. Gümüşhane halkı kahramandır, korkusuzdur. Teröre karşı da üç beş çapulcuya da pabuç bırakmayacak güçtedir. Vatandaşlar gördüğü yerde, duyduğu yerde bize bilgi versin. Bunun dışında korkuya, paniğe kapılacak hiçbir şey yok. Hayatımızı aynen devam ettireceğiz" dedi.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, halkın ilde çalışan yabancılara yönelik tepkilerine de değinerek, "Bunlar istenmeyen ve olumsuz davranışlardır. Bundan da mutlak surette kaçınmalıyız. Her yabancı terörist değildir. Yabancı plakalı araçlardan, içinde bulunan insanlardan eğer şüphelendikleri varsa bunları güvenlik güçlerine bildirsinler bizler gereğini yaparız. Suçsuz günahsız insanlarımıza tepki duymaları, karşı tavırda bulunurlarsa bize de, ilimize de, insanımıza da zarar getirir. Biz bu ülkede yaşıyoruz, değişik bölgeden, değişik unsurlardan olması bu yörede iş yapılmasına, bu yörenin gezilmesine engel değildir. Ama, ola ki teröre destek verecek davranış içerisinde olanlar varsa bize onları bildirsinler biz gereğini yaparız" diye konuştu.

Şiranlı Gazi Aydın Kulaksız ise, Gümüşhane halkının duyarsız kalmayacağını, teröre pabuç bırakmayacağını belirterek, "Güzel ülkemizi bölmeye asla izin verilmeyecektir. Bizler bu konuda çok duyarlıyız. Bölgemiz dağlık olabilir, ama insan olarak biz teröre müsait değiliz. Bu bölgede terörün yaşaması yer bulması asla mümkün olmayacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 15:20:09
Güncelleme :2 Ağustos 2005 Salı 15:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?