5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Vali'den kadınlar günü hediyesi

Dünya Kadınlar Günü, Gümüşhane'de anlamlı bir törenle kutlandı. Maddi imkansızlıklar sebebiyle evlenemeyen Fazilet Tekin ve Başaran Turban, Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz'ın eşi Sıdıka Dalmaz ile Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi Başkanı Aynur Çubukçu ve üyelerinin katkılarıyla dünya evine girdi.
Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, eşi Sıdıka Dalmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, eşi Müzeyyen Canlı, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi Başkanı Aynur Çubukçu ve birlik üyeleriyle gelin ve damadın yakınları katıldı. Gelin ve damadın salona girişinde kemençe eşliğinde Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın da katıldığı yöresel oyunlar oynandı. Fazilet Tekin ve Başaran Turban çiftinin nikahını Belediye Başkanı Mustafa Canlı kıyarken, nikah şahitliğini ise Vali Veysel Dalmaz ile Gümüşhaneli iş adamlarından Necati Çimen yaptı.
Evlenme cüzdanını gelin Fazilet Tekin'e vermeden önce bir konuşma yapan Vali Veysel Dalmaz, Dünya Kadınlar Günü'ne denk getirilerek yapılan düğünden büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, katkıda bulunan eşi Sıdıka Dalmaz'a, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi Başkanı ve üyelerine, yardımda bulunan iş adamlarına teşekkür etti. Vali Dalmaz, "Bugün, bu asgari ücretle bu düğünü yapmak gerçekten çok zor. Bir evde ihtiyaç duyulan eşyaların alınması mümkün olmuyor. Bu anlamda, değerli eşimin başlattığı maddi durumu iyi olmayan gençleri evlendirme kampanyasına gönülden katılıyorum. Bugüne kadar bu amaçla 5 çiftimizin evliliği gerçekleşirken, 15 çiftimize de çeşitli ev eşyaları alınmıştır. Bu sadece eşimin katkılarıyla değil, iş adamlarımızın da büyük katkıları ile bu kampanya yürümektedir" dedi.
Vali Veysel Dalmaz, konuşmasının ardından "Evlenme akdi olan bu cüzdanı bayanlar daha iyi korudukları için ben gelin hanıma vermek istiyorum" diyerek evlenme cüzdanını Fazilet Tekin'e verdi. Vali Dalmaz ve eşi Sıdıka Dalmaz takı olarak bir bilezik ve bir tam altın taktı. Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise takı olarak Türk bayrağı hediye etti.
.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 20:00:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?