6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Vali'den özürlü vatandaşlara yemek

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle, ildeki engelli vatandaşlara yemek verdi.


Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlenen yemekli toplantıya Vali Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Sosyal Hizmetler Müdürü İdris Altuntaş, İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı ve engelli vatandaşlar katıldı.


Toplantının açılışında bir konuşma yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş, iki yıldır tüm Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de de ağır özürlü bireylerin evde bakım hizmetlerini yürüttüklerini, 2008 yılında bugüne kadar evde bakım hizmeti alan 619 kişi için 1 milyon 684 bin YTL ödeme yaptıklarını söyledi. İldeki engelli vatandaşlarla ilgili istatistiki bilgi veren Altuntaş, “Bugün kadar kurumumuza evde bakım için müracaat eden 791 kişiden bu hizmetten yararlanan birey sayısı 619 kişi. Müracaatların içerisinde kabul görmeyen, uygun olmayan vatandaş sayısı 64, müracaat sonrası vefat eden 38, göç ve iptal eden 22, devam eden 25, sırada bekleyen 23 özürlü vatandaşımız var. Özürlülerle ilgili yapılan çalışmalar ne kadar yapılırsa yapılsın, biz yeterli görmüyoruz. Bizim ulaşamadığımız özürlü bireylerimiz olabilir. Lütfen herkes bu konuda bize yardımcı olsun.” dedi.


Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise konuyla ilgili yayınladığı mesajında özürlü yurttaşların ülkede yaşayan bütün yurttaşlar gibi Anayasa’nın tanıdığı hak ve özgürlüklerden eşit biçimde yararlanması gerektiğini, özürlü yurttaşların bu hak ve özgürlükleri kullanmalarının hiçbir şekilde engellenmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Salihoğlu, “Fiziki mekânlarımızdan başlamak üzere her türlü engeli ortadan kaldırarak özürlülere rahat bir yaşam ortamı sağlamak Devletin görevidir. Kamu görevlileri bu kanuni ve insani sorumluluklarını yerine getirmekten kaçınmamalıdır. Gümüşhane’de bu eksiklikleri gidermek için yoğun çaba harcıyoruz.” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?