7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Vali'den pestil işletmesinde inceleme

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, ilde üretim yapan pestil köme işletmelerini gezerek firma yetkililerinden bilgi aldı.


Gümüşhane Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay ve Tarım İl Müdürü Hasan Irkın ile birlikte üretim yapan firmaları ziyaret eden Vali Salihoğlu, Gümüşhane'de sanayi ürünü haline gelen pestil, köme ve pestil tatlılarını üreten işletmelerin Gümüşhane'nin kalkınmasında çok önemli yerlerinin olduğunu belirtti. Vali Salihoğlu, "Üretimde kaliteyi sürekli üst seviyede tutmak zorundayız. Gelişen bu sektörün büyük yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelmeye başlaması noktasında ilimizde üretim yapan firmalarımızın, bu rekabet ortamında güçlü olmaları gerektiğini düşünüyorum. Gümüşhane'de 15 işletmemizin üretim izni var. Firmalarımızın Ar-Ge, tanıtım, paketleme ve pazarlama dallarında ürün grubunu da çeşitlendirerek üretim yapmaları gerekmektedir" dedi.


Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay ise, Gümüşhane ekonomisine büyük katkı sağlayan firmaların ayrıca ilin tanıtım ve istihdamında büyük katkı sağladığını belirtti.
Vali Salihoğlu, işletmelerde yaptığı incelemeler esnasında pestil ve köme yapımıyla ilgili çalışmaları izlerken, işçilerle birlikte pestil de serdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 21:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?