8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞHANE

Vali'den stat ve terör açıklaması

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Atatürk Stadyumu ve Gümüşhane'deki terör olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Atatürk Stadyumu ile ilgili olarak açıklama yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, 1960 yılında dönemin Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'nce 27 Mayıs İnkılabı adı altında hizmete açılan ve 1981 yılında Atatürk Stadyumu olarak adı değiştirilen stat ile ilgili olarak 75 varisin dava açtığını hatırlatarak şunları söyledi: “Stat ile ilgili olarak il genel meclisimiz aldığı karar ile birlikte Atatürk Stadyumunu almış bulunmaktayız. Böylece yıllarca sürüncemede kalan ve ilimiz için çok önemli olan bir sorun çözüme kavuşmuş bulunmaktadır. İlk etapta Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzün göndermiş olduğu 500 bin ytl' yi hak sahiplerine ödeyerek tapusunu alacağız. İki yıl içinde kalan 2 milyon 160 bin ytl' yi de 2008 Eylül ve 2009 Eylül aylarında iki taksitle ödeyeceğiz. Ben katkısı olan herkese, il genel meclisimize teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzden eleman isteyerek alınan arsaya yapılacak olan spor kompleksini en kısa zamanda projelendireceğiz. Hem antrenman sahası hem de yapılacak olan spor aktiviteleri ile değerlendirmiş olacağız.”

Gümüşhane'nin tarihi ile özdeşleşmiş olan Atatürk Stadyumu, 75 varisin açtığı dava Yargıtay tarafından 1 Mart 2003 yılında onaylanması üzerine varisler kendilerine ait 5 dönümlük bölümü İcra Müdürlüğü kanalı ile tel örgü çektirilerek varisler tarafından yıktırılmıştı.

GÜMÜŞHANE'DE TERÖR

Vali Salihoğlu yaptığı açıklamada, teröristlerin her hangi bir eylemine meydan vermeden terör belasından mutlaka kurtulacaklarını belirterek, bu bölgede teröristleri yakalamak amacıyla gece gündüz 24 saat aralıksız olarak operasyonları sürdüren askerlerimizi, özel harekat ekiplerimizi, evlatlarımızı, vatandaşlarımızı da koruyarak bölgemizde bulunan teröristlerin mutlaka yakalanacağını söyledi.

19 Haziranda 1 erimizin şehit edilmesi ve bir erimizin yaralanması olayından sonra Torul İlçesi terminal mevkiinde bir teröristin sağ olarak yakalandığını ve çıkarıldığı mahkeme sonrası cezaevine konulduğunu hatırlatan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, “Bölgemizde şu anda bulunan terör örgütü üyesi sayısının 4 olduğu aldığımız bilgiler arasındadır. Sürdürülen operasyonlar nedeniyle sıkışan teröristler 19 hazirandan bu tarafa 3 köyümüzde tehditle giyecek ve yiyecek temin ettiler. Zaman zaman kamuoyuna yansıyan açıklamalarımızda vatandaşların, köy muhtarlarının en ufak bir hareketliliği en kısa zaman içerisinde yetkililere bildirmeleridir. Terör belasından halkımızın desteği ile kurtulacağız. Bu desteği de vatandaşlarımızdan en üst noktada görmekteyiz. Amacımız, hiçbir vatandaşımızın, hiç bir güvenlik görevlimizin, askerimizin, polisimizin burnunun kanamadan terörden kurtulmaktır. Tüm çaba ve gayretimiz bu yöndedir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 12:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?