7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Valilik haberleri

ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Engelliler Haftası Gümüşhane'de törenle kutlandı.


Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, Gümüşhane Sakatlar Derneği Başkanı Mürsel Eryılmaz, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gazi Kaanoğlu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş ve müdürlük çalışanları Atatürk anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular.


Daha sonra hafta nedeniyle Gümüşhane Sakatlar Derneği Başkanı Mürsel Eryılmaz,Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gazi Kaanoğlu ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İdris Altuntaş Vali Enver Salihoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Dernek Başkanları ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün Engelliler Haftası nedeniyle düzenleyeceği etkinlikler hakkında Vali Enver Salihoğlu’na bilgiler sundular.

VALİ SALİHOĞLU’NUN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, engelliler ile ilgili uygulamalarda rastlanılan yanlışlıkların yöneticilerin ilgisizliği ve bilgisizliğinden ileri geldiğini, bunların eğitilmesi görevinin de kendilerine düştüğünü bildirdi.


Engelliler haftası nedeniyle açıklama yapan Vali Enver Salihoğlu, Anayasanın 10. maddesinde ‘Herkes dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle kanun önünde eşittir’ ifadesinin yer aldığını, bu nedenle devletin yurttaşlar arasında hiçbir ayrım yapamayacağını, aksine bütün yurttaşların temel haklardan ihtiyaçlarına göre yararlanmasını sağlamak zorunda olduğunu belirtti.


Engelli olduğu için hiç kimsenin toplumdan dışlanmaması gerektiğini vurgulayan Salihoğlu, “Anayasamızın 61. maddesinde özürlü yurttaşların durumu ile ilgili özel düzenleme de yapılmıştır. Buna göre “Devlet sakatların korunmalarını ve toplum hayatına intibaklarını sağlayıcı tedbirleri alır.” Son yıllarda çıkarılan çeşitli kanunlarla özürlü yurttaşlarımızın çalışma imkanları artırılmış, rehabilitasyon ve bakım hizmetleri düzenlenmiştir.Yurttaşların, insan olarak temel haklardan yaralanmaları yanında toplum önünde de eşit düzeyde görülmesi de çok önemlidir. Maalesef beyni, düşüncesi ,mantığı özürlü bazı insanlar kendilerini diğerlerinden daha üstün görmekte, özellikle özürlülere farklı gözde bakmaktadır. Hepimizin özürlü adayı olduğunu unutmaktadırlar.


Bütün engelliler seçkin ve birinci sınıf Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıdır. Özürlülerle ilgili devletin her kurumuna kanunlarla verilmiş görevler vardır. Özetle: eğitim-öğretimi sürdürebilmeleri için ihtiyaç duyulan araç gereç temini, özürlülere fiziki durumuna uygun iş sağlanması, rehabilitasyon ve tedavi imkanlarının sağlanması, kamu ve özel yapılarda fiziki düzenlemelerin yapılması, devletin görevidir.” Dedi.
Vali Salihoğlu, mesajında uyarılarda da bulunarak, özre yol açan uygulamalardan, kazalara yol açan davranışlardan, kuralsızlıktan kaçınılması gerektiğini, akraba evliliği, bilinçsiz ilaç kullanma ve kan uyuşmazlığı gibi konulara dikkat edilmesini istedi.

HEMŞİRELER VALİ SALİHOĞLU’NU ZİYARET ETTİ


Dünya Hemşireler günü nedeniyle Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhemşiresi Hatice Gürçınar ile birlikte bir grup hemşire, Vali Enver Salihoğlu’nu makamında ziyaret ederek, çiçek sundu.


Hemşireleri kutlayan Vali Enver Salihoğlu, “Sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçasını oluşturan hemşirelerimiz, fevkalade önemli bir insanlık görevini yerine getirmektedirler. Hemşirelik, meslek koşulları bakımından zor ancak kutsal bir görevdir. Bu bakımdan hastanelerimizde verilen hizmetin vatandaşlarımızı memnun edecek bir şekilde yerine getirilebilmesi için büyük bir gayret gösteren hemşirelerimizin bu çabaları her türlü takdirin ve övgünün üzerindedir. Tüm hemşirelerimizin “12 Mayıs Hemşireler Günü”nü kutlar, tüm insanlık için sağlık ve esenlikler temenni ederim.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 17:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?