5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Valilikte Halk Günü

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Valilik toplantı salonunda “Halk Günü” düzenledi. Her hafta Salı günleri toplanacağını ve bunun bir gelenek haline geleceğini belirten Vali Salihoğlu “Sorunlar ilk ağızdan dinlenip çözüme kavuşturulacak.” dedi. “Halk Günü” toplantısına Vali Yardımcısı Soner Şenel, Emniyet Müdürü Ali Tom, Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Pir ve kurum amirleri katıldı. 

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, sorunları dinlemek ve çözüm imkanlarını araştırmak üzere halk toplantıları düzenlemeyi gerek gördüğünü belirterek “ Bugünkü toplantıya katılımın yoğun olması, böyle toplantıların yapılmasının gerekli olduğunu ortaya koyuyor. Sürekli olarak bu toplantılar gerçekleştirilecektir. Öncelikle yurttaşlarımızın sorunları ele alınarak ilgili birim müdürleri çözümün burada ya da daha sonra olması araştırılarak gerekli hukuki durum dikkate alınacaktır. Yurttaşlarımızın bu toplantılara itibar etmelerini rica ediyorum. Her şeyin çözümünün buradan çıkacağı gibi bir yanlış anlaşılma da olmasın. Bu toplantılarda özellikle kişisel sorunları, başkalarını ilgilendirmeyen ama kendilerini ilgilendiren, özel hayatın gizliliğine ilişkin hususların da bu toplantılarda dile getirilmemesini rica ediyorum. Başkalarının haklarına saygı duymamız gerekir. Buraya gelen vatandaşımız sorununu başkalarının bilmesini istemeyebilirler. Bu ilk toplantımız. Sorunu çözecek olanların dışında başkalarının dinlemesini istemeyebilirler. Bir üçüncü nokta da bu tür konuların basına yansımasından rahatsız olabilirler. O nedenle kamera ya da fotoğraf çekilmesini istemeyenler olursa o noktada basın dışarı çıkarılacaktır, bunu da hatırlatmakta yarar görüyorum.” dedi. Bu açıklama üzerine bazı basın mensupları salonu terk ettiler. 

Gümüşhane Valisi Salihoğlu, daha sonra şunları kaydetti: “Toplantıya daire amirleri bizzat katılacaklar. Önümüzdeki toplantılara ben ya da vali yardımcısı arkadaşlarım başkanlık edeceklerdir. Her konu burada görüşülebilir ama her konu burada çözümlenemeyebilir. Burada konuşulanlar not alınacak ve verilen cevaplar da bizim arşivlerimizde saklanacaktır.” 

Vali Salihoğlu, önceliği bayanlara vererek onların sorunlarını dinledi. Gümüşhane merkeze bağlı Çamlıköy Köyü’nden Sündüz Köksalan’ın (71) Vali Enver Salihoğlu’nun oturduğu yere kadar giderek isteklerini iletmesi dikkat çekti. Vali Salihoğlu ile yaşlı kadın arasında on dakika tatlı bir sohbet yaşandı. Otelciler, Kahveciler, Lokantacılar ve İşçileri Odası Başkanı Gürbüz Demir , il merkezinde bulunan bir çok kamu kurum ve kuruluşunun tesisi bulunduğunu, bu tesislerde o kamu kurum ve kuruluşları dışındaki vatandaşların da yararlandığını, bunun da otel, kahvehane ve lokantaları olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Gümüşhane merkez İlçeye bağlı Nazlıçayır Köyü’nden Fehim Aysel, kendisinin Kıbrıs Gazisi olduğunu belirterek yardım talebinde bulundu. 

“ADALET HERKESE UYGUN DAĞITIM YAPMAKTIR”
Mahalle ve köy muhtarlarının sosyal yardımlaşma vakıflarından yardımların adil yapılmadığını belirtmeleri üzerine Vali Salihoğlu “ Bazı muhtarlarımız da hatalar yapıyor. Kötü niyetli ya da dikkatsizlik şeklinde. Muhtarlarımızın da hakkaniyet kurallarına dikkat ederek bu konularda öncülük etmeleri gerekir. Her zaman söylediğim bir şey vardır ‘Adalet, eşitlik demek değildir. Hep zannedilir ki, köyde yüz kişi var, 100 liramız varsa herkese birer lira verdik mi adaleti sağlamış oluruz. Hayır adalet bu değil. Adalet, herkese ihtiyacına uygun dağıtım yapmaktır. ‘Efendim, falan köye şu kadar yardım çıktı’, falan köye çıkabilir, orada fakir varsa çıkacaktır. ‘Falan köye dozer gitti, bana da ver özel yollarımı yapayım’ hayır öyle bir şey yok. O bakımdan muhtarlarımızın da adalet anlayışını özümsemeleri, benimsemeleri gerekir. Hepimizin de. Bu nedenle muhtarlarımızın da duyarlı olmasını rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 16:38:48
Güncelleme :4 Kasım 2006 Cumartesi 09:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?