2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜMÜŞHANE

Valilikten 'okul' açıklaması

Gümüşhane Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Bağlarbaşı Mahallesi’ne yapılacak olan 18 derslikli ilköğretim okulunun il merkezine kaydırıldığı yönünde kamuoyunda oluşan spekülasyonlarla yanlış bilgilendirilme olduğu bildirildi.

Gümüşhane Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Bağlarbaşı Mahallesi’nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan konutların bulunduğu alana Sosyal Donatı (okul, ticaret merkezi, kütüphane, şadırvan, camii) ada içi altyapı ve çevre düzenlemesi amacıyla 09.02.2005 tarihinde ilgili kurumca ihale yapılmıştır. Toplu Konut İdaresi’nce birinci etap konutların bulunduğu yerde yapılması planlanan ilköğretim okulunun arazi zemininin müsait olmaması ve yer yetersizliği nedeniyle müteahhit yüklenici firma okul yapımı işinden vazgeçmek istemiştir. Valiliğimiz ve ilimiz milletvekilleri Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’yle yaptıkları yoğun görüşmeler sonucu sorunlar yaşanan Gazipaşa İlköğretim Okulu’na 34 derslik ve spor salonu gibi fiziki mekan kazandırma çabaları olumlu sonuç vermiş ve okul yapımı işi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nce üstlenilmiştir. TOKİ tarafından halen ihale işlemleri devam eden ikinci etap konut alanı ile birinci etap konut alanı arasına okul yapımı için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nce çalışmalar başlatılmıştır. Yapılacak olan bu okul her iki etap konutlarda ikamet etmekte olan kişilere hizmet verecektir. Ayrıca ihtiyaç duyulması halinde eğitim öğretim hizmetleri açısından ihtiyacı olan her yerleşim merkezine İl Özel İdaresi kaynaklarından okul yaptırılması mümkündür" denildi.

Açıklamada ayrıca, il merkezindeki Gazipaşa İlköğretim Okulu’nun kapasitesini artırmak, diğer ilköğretim okullarının sosyal etkinliklerini yapabilecekleri kapalı bir spor alanına kavuşmalarını sağlamak amacıyla eski Gençlik Spor İl Müdürlüğü arsası, önünden geçen yol ve yola bitişik özel şahsa ait arsa kamulaştırılarak yeni Gazi Paşa İlköğretim Okulu inşaatı başlatıldığı ifade edildi. Açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verildi:

"600 öğrenci kapasiteli Gazipaşa İlköğretim Okulu yıllardır 900 bin kişilik mevcuduyla eğitim öğretim hizmeti vermeye çalışmış, öğrenci sayısının fazlalığı nedeniyle 4 şubesi lise bünyesindeki öğrencilerle aynı mekanı paylaşmaktadır. Buna bağlı olarak bir kısım öğrencinin her yıl farklı mekanlarda istihdam edilmesi zorunluluğu, hizmetin bölünmesine, yönetim ve denetim zaaflarının ortaya çıkmasına neden olmuştur."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 22:01:01
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 11:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?