6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Valinin 2008 hedefi

Vali Enver Salihoğlu 2007 yılında il genelinde yapılan çalışmalarla ilgili düzenlediği basın toplantısında, “Geride bıraktığımız yılda ilimizde pek çok çalışma oldu. Bu çalışmalar 2008 yılında da artarak devam edecek. 2008 yılı ilimiz açısından daha güzel olacak.” dedi.


Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu 2007 yılında il genelinde yapılan çalışmalarla ilgili Valilik brifing salonunda bir basın toplantısı düzenledi.

Vali Yardımcısı Mehmet Demiral ve Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın’ın da katıldığı toplantı yaklaşık iki saat sürdü. Salihoğlu, basın mensuplarından gelen soruları da cevapladı.

Köy Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) hakkında bilgi veren Salihoğlu, 2007 yılı için 30 milyon YTL’lik ödenek aktarıldığını, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı gereği bu yıl sadece yol ve içme suyu işlerinde kullanıldığını, proje bazında 313 projenin planlandığını fakat 467 projenin hayata geçirildiğini söyledi.


Vali Salihoğlu, TR 90 Düzey 2 kapsamındaki illerden biri olan Gümüşhane’de Valilik bünyesinde proje biriminin oluşturulduğunu, bu birimin il genelindeki belediye ve sivil toplum kuruluşlarına da teknik destek verdiğini belirtti.
Güvenlik, eğitim, sağlık, kültür, turizm, çevre-orman, spor, karayolları çalışmaları hakkında da bilgi veren Salihoğlu, 2007 yılındaki önemli olayları açıkladıktan sonra 2008 yılında da daha iyi hizmet ve yatırımların gerçekleşmesini diledi. Salihoğlu: “Hedefimiz halkımızın mutluluğudur, devletimizin kaynaklarını ve yerel imkanlarımızı iyi birleştirerek etkin, verimli bir kamu hizmeti sunmak bizim görevimizdir. Bizim anlayışımıza göre kamu hizmetinde üç önemli nokta vardır. Birincisi kamu hizmetinin hızlı olması lazım, çünkü zamanında gelmeyen, zamanında sunulmayan kamu hizmetinin verimi gittikçe düşmektedir. Yine kamu hizmetinin hukuki olması ve bilime uygun olması lazım. Bu üç ölçüyü iyi tutturabilirsek, hızlı, hukuka ve bilime uygun kamu hizmetini birleştirebilirsek yurttaşlarımız mutlu olur, devletin kaynakları verimli kullanılmış olur. Bizim bütün hedefimiz budur. Kamu görevlilerinin bu üç ilke etrafında birleşerek, bu üç ilkeye uygun şekilde hareket ederek yurttaşlarımıza hizmet sunmalarını bekliyoruz.” diye konuştu.
Cep telefonunu valilik internet sitesinden yayınladığını da sözlerine ekleyen Vali Salihoğlu kapısının herkese açık olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bütün yurttaşlarımız cep telefonlarımıza, ev telefonlarımıza, daire telefonlarımıza yahut mail adreslerimize en seri şekilde başvurma imkanına sahiptir.”


Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Salihoğlu yaklaşık iki saat süren toplantının sonunda katılımcılara teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 11:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?