3
Mayıs
2024
Cuma
GÜMÜŞHANE

Valiyi üzen yoksulluk

Gümüşhane merkeze bağlı Övündü Köyü’nde yaşayan Kaçan ailesini ziyaret eden Vali Veysel Dalmaz, sağlıksız şartlar altında yaşayan aileye gereken yardımın yapılacağını söyledi.

Vali Veysel Dalmaz, ayaklarından sakat olan baba Hüseyin Kaçan (40) ve 2 yıl önce rahatsızlanarak yanan sobanın üzerine düşmesi sonucu yüzünde derin yara izleri oluşan anne Gülhan Kaçan’ı (37) evlerinde ziyaret etti.

Derya (11) ve Hava (9) Kaçan’ın da zihinsel engelli olduğunu öğrenen Vali Dalmaz’ın duygulandığı gözlendi. Kaçan ailesinin tek sağlıklı ferdi olan Abdullah’la da (7) ilgilenen Vali Dalmaz, Abdullah’ın okula gittiğini ve sağlıklı olduğunu öğrenince, "İlk planda yapacağımız Kaçan ailesini sağlık taramasından geçirmek olacak. Bunun için anne ambulansla hastanemize getirilerek, tedavi olup olamayacağını tespiti yapılacak. Derya ve Hava kız kardeşler de sağlık kontrolünden geçirilecek. Umarım tedavide geç kalmamış oluruz" dedi.

Kaçan ailesinin yaşadığı evin pek sağlıklı olmadığını vurgulayan Vali Dalmaz, "Bizden yeni bir ev yapılması talebinde bulundular. Şu anda bu mümkün değil. Kaçan ailesinin kaldığı bu ev akrabalarına ait, akrabaları da Edirne’de kalıyormuş. Eğer evi Kaçan ailesine verme durumları olursa yeni baştan onararak sağlıklı bir ortam haline getirme imkanımız var. Ancak ilk planda ailenin sağlığı önemli. Gereken gıda ve giyecek yardımı da yapılacak" diye konuştu.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, daha sonra yanında getirdiği kabanları Derya, Hava ve Abdullah Kaçan kardeşlere tek tek giydirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 17:16:23
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 12:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?