7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Vekillerden hastane ziyareti

Adalet ve Kalkınma Partisi Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Prof. Dr. Yahya Doğan, kurtuluş nedeniyle düzenlenen törenlere katılmak üzere geldikleri Gümüşhane’de Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

Milletvekilleri Aydın ve Doğan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün, Hastane Başhekimi Opr. Dr. Cemalettin Atalay, Hastane Müdürü Hami Özçubukçu ve yetkililerle birlikte güçlendirme yapılan binanın inşaatında incelemelerde bulundular.

İnşaat sahasını gezen vekiller daha sonra başhekimlik odasında hastanede görev yapan doktorlarla bir toplantı gerçekleştirerek sorunları dinlediler.Milletvekili Kemalettin Aydın, devlet hastanesinin inşaatı boyunca cefakar Gümüşhane halkının sıkıntılara katlandığını, ancak sorunsuz hizmet edecek bir hastane hediye ederek özürlerini kaliteli sağlık hizmeti sunarak ödeyeceklerini belirtti.

Aydın;“Gümüşhane insanı her şeyin en güzeline layık, yavaş yavaş bu güzelliklerin onlara kazandırılması için iki vekil olarak Ankara’da koşuşturuyoruz. Bu hizmetlerden en önemlisi sağlık ve sağlık hizmeti yapan hastane idi. Yeni yapılanma ile hastanemizin doğumhanesi, ameliyathanesi ve odaları ile Türkiye standartlarının üstüne taşınmış oluyor. Gümüşhane Devlet Hastanesi, Kelkit Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Hastanesi bahar aylarıyla birlikte tüm Gümüşhanelilere hizmet vermeye başlayacak.” dedi.

“PERSONEL DAĞILIM CETVELİ ÖLÇEĞİNDE GÜMÜŞHANE TÜRKİYE BİRİNCİSİ”
Aydın, “Mecburi hizmet yasası olduğu için doğal olarak arkadaşlarımız gelip görev sürelerini tamamlayıp gidiyorlar. Güz aylarında göreve başlayan hekimlerimiz, 720 gün sonra yani 2 yılı bitirince yine güz aylarında istifa ediyorlar.Doğal olarak ta Kasım, Aralık ve Ocak aylarında hastanelerde hekim sıkıntısı baş gösteriyor.

Mecburi hizmet yasası gereği burada bir kadro doluyken yeni bir kadro atanma şansı yok. Bir kadro gittiğinde bir sonraki mecburi hizmet kurası 45-50 gün sonra olduğu için 45-50 gün hekim boşluğu yaşayabiliriz. Bunu da geçici görevlendirme ile çözüyoruz. Bir sonraki kurada boşalmış tüm branşlara atama yapılacak. Şuanda Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde heyet raporu vermekte veya branşlarda bir problemimiz yok. MR ihalemiz tamamlandı ve en kısa zamanda hizmete girecek. Personel dağılım cetveli ölçeğinde Gümüşhane şuanda Türkiye birincisi. Kişi başı ve hekim orantılamasında.

Aile hekimliğinde Sağlık Müdürlüğü çalışmaları hızlı bir şekilde yürütüyor. Yeni atanan 5 aile hekimi belirlenen yerlerde göreve başlayacak. Bir kısım pratisyen ve toplum sağlığı hekimi ihtiyacımız var. Onları da yakından takip ediyoruz. Gümüşhane’de vatandaş-hekim işbirliği ile bir sorun yaşanmamasını arzu ediyoruz. Gümüşhane Devlet hastanesinden halkımızda memnun. İmalat kısımları tamamlandığında da halkımıza yakışan olmuş olacak.”diye konuştu.

Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan ise yapılan bu çalışmalar nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Gümüşhanemize bu güzel eseri kazandıran, Gümüşhane halkına daha iyi hizmet vermek çabasında olan bu kadroyla çalışmak güzel bir duygu. Gümüşhane halkına ne yapsak azdır.”şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 12:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?