6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜMÜŞHANE

Veliler kolları sıvadı sınıfları temizledi

Gümüşhane merkez Yukarı Alıçlı İlköğretim Okulu’nun öğretmenleri ve öğrenci velileri çocukların yeni öğretim yılında daha başarılı olabilmeleri için kollarını sıvadı.


Okul Öğretmenleri Merve Uzun ve Fatma Keskin Karaçengel öğrencilerine daha iyi bir ortamda ders verebilmek için okulu öğrenci anneleri ile birlikte temizledi. Öğrenci velilerinin çalışmaları severek yaptıklarını anlatan öğretmenler, "Öğrencilerimiz çoğu kez anne, baba ve öğretmenlerinin yaptıklarını örnek alır. Okulu temiz tutmak için yaptığımız çalışmaları gören öğrencilerimiz okulunu ve dersliklerini temiz tutmak, korumak için çaba göstereceklerine inanıyoruz. Okulumuz eğitim öğretime şimdiden hazır" açıklamasını yaptı.
Köy ziyareti esnasında okula uğrayan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise öğretmen, veli dayanışması ile geleceğin umutları gençlere temiz bir ortam hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutladı. Vali Salihoğlu, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi ortamlarda eğitim görmesi hepimizin amacıdır. Köylerimizde imkanlar şehirlere nazaran daha kısıtlı, köy okullarımızdaki bu engellerin aşılmasında öğrenci velilerinin göstermiş olduğu bu duyarlılığı önemsiyor ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Günümüzde eğitimin sağlıklı olabilmesi için, insan duyarlılığının eğitimi, bedenin ve zekanın eğitimi kadar önemlidir. Okul öncesindeki ve temel eğitim çağındaki çocuk, öğrenme potansiyeli en yüksek olan varlıktır. Çevresindeki tüm yetişkinleri model olarak alır. Eğitim; Yaşamın Kendisidir.” dedi.
Vali Salihoğlu’nun, beraberinde Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Sağlık Müdürü Mehmet Topsakal ve sağlık çalışanları ile ziyaret ettiği Yukarı Alıçlı ve Üçkol köyü İlköğretim Okulları öğrencilerine ayrıca Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık taraması da yapıldı. Yapılan sağlık taraması ile ağız ve diş sağlığı ile kulak burun boğaz enfeksiyonu olan öğrencilerin tedavileri yapılarak sağlık taramaları tamamlandı.

İha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 16:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?