5
Mayıs
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Villa tipi misafirhane takdir topluyor

Gümüşhane merkez ilçeye bağlı Yayladere Köyü sakinleri yaptırdıkları villa tipi misafirhanelerle büyük takdir topluyor. Köyde incelemelerde bulunan Vali Veysel Dalmaz, "Ulus olarak konukseverliğimizden ne kadar gurur duysak azdır" dedi. 

Gümüşhane merkez ilçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve 45 haneli köyün yarısından fazlasının gurbetçi olduğu Yayladere Köyü'nde köylüler tarafından yapılan villa tipi konukevleri ilgi odağı oldu. Yayladere Muhtarı Erol Çakmak, konukevlerinin devletin hiç katkısı olmadan vatandaşlar tarafından yaptırıldığını söyledi. Muhtar Çakmak, "Köyümüz, Gümüşhane, Yağmurdere ve Trabzon Araklı İlçesi 2. karayolu üzerinde bulunuyor. 

500 yıllık bir tarihi olan köyümüzden eskiden kervanlar geçerdi. Bayburt, Erzincan ve Gümüşhane'den Karadeniz'e inmek için bu yolu takip eden kervanlar köyümüzde konaklardı. Atalarımız o zamanlarda yaptığı hanlarla kervancıları ağırlardı. 2 bin 200 metre rakımda bulunan Kotsan Dağı'nı kış aylarında aşmak çok zordu. Köyümüzde konaklayan kervanları katır ve atlarla Kotsan Dağı'ndan aşırılırdı. Şimdi de kış aylarında Kotsan Dağı'na çok kar yağması nedeniyle sık sık ulaşıma kapanıyor. Bunu düşünen ve İstanbul ile Bursa gibi illerde iş sahibi olan iş adamlarımız, köyümüze 2 adet konukevi yaptırdı. Yolda kalanları burada konuk edip yol açıldığında uğurluyoruz" dedi. 

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Yiğit ve Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Pir ile birlikte incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz konukevlerini gezerek, Yayladere Muhtarı Erol Çakmak'tan bilgi aldı. Konukevlerinin villa tipi olduğunu belirten Vali Dalmaz, "Ben, ilin valisi olarak köylü vatandaşlarımızın konukseverliğinden büyük bir gurur duydum. Ulus olarak konukseverliğimizden ne kadar gurur duysak azdır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 15:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NEZAHAT DURUKAN IP: 212.174.189.xxx Tarih : 18.08.2006 08:05:04
ÇOK GÜZEL DÜŞÜNÜLMÜŞ HEMŞERİLERİMİ KUTLUYORUM HERKESE ÖRNEK OLSUN