7
Mayıs
2024
Salı
GÜMÜŞHANE

Yaban hayvanları aç bırakılmıyor

Gümüşhane Çevre Orman İl Müdürü Hayrettin Yıldırım, zor geçen kış şartlarında yaban hayvanlarının zayiat görmemesi için muhtelif bölgelere buğday ve sakatat bıraktıkların söyledi.

Kasaplardan ve mezbahaneden temin edilen atık etlerin ve insanların tüketmediği sakatatların da müdürlük görevlilerince kırsal bölgelerdeki uygun yerlere bırakıldığını söyleyen Çevre ve Orman Müdürü Hayrettin Yıldırım, “Her yıl yaptığımız uygulama ile ilimiz kırsalında bulunan muhtelif bölgelere yabani hayvanlar için yiyecek bırakıyoruz. Bu yıl aldığımız bir ton buğdayı daha çok kuşların uğradığı gölet kenarlarına ve muhtelif yerlere bırakıyoruz. İl merkezindeki kasaplardan aldığımız sakatatları ve atık etleri de yaban hayvanlarının aç kalıp yerleşim yerlerine yaklaşmaması için dağıtıyoruz.” dedi.

İlin bazı bölgelerinde yaşayan yaban keçilerinin ve ceylanların aç kalmaması için de köylülerden aldıkları otları dağıttıkların belirten Yıldırım:“Bu yıl gerek duymadığımız için yaban keçileri ve ceylanlar için ot almadık. Köylerimizden aldığımız otları dağlara bırakarak keçi ve ceylanların aç kalmamasını sağlıyoruz. Gümüşhane kırsalında yaşayan köylülerimiz bu konuda çok hassalar. Kendilerine buradan teşekkür etmek istiyorum. Hem yiyecek temin etmekte bize yardımcı oluyorlar hemde hayvanları öldürmeyerek yaban hayatının devamına destek oluyorlar” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 09:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tugay duman IP: 88.230.51.xxx Tarih : 10.03.2008 19:14:39

allah her kezden razı olsun tek kendini degil hayvanları bile düşünenler den allah razı olsun allah onların muratını versin SAGOLUN SİZİN GİBİLERLE KALKINIR BU MEMLEKET...